Пожежа в Києві: малюк бавився із сірниками, підпалив будинок і вчадів

Пожежа в Києві: малюк бавився із сірниками, підпалив будинок і вчадів

Фото: pixabay.com

Мати ледве не збожеволіла від звістки про загибель сина.

У Києві в квартирі 5-поверхівки загинув 4-річний хлопчик, який бавився сірниками, підпалив пелюшки сестрички, а сам задихнувся. Матері знадобилася допомога психологів, аби отямитися після трагедії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Велика родина із п'ятьма дітьми жила на останньому поверсі. Зранку дорослі пішли на роботу, старші діти гуляли надворі, з молодшими, Іллею та Лілею, лишився дідусь. "Лілечка, я вже бачу, що вона буде спати – я застелив ліжко і хотів її покласти. Чую, кричать: горить", - каже він. Кричали з вулиці, дідусь встиг схопити малу на руки та навіть добіг до балкона, що вже палав, але Іллі там не побачив. "Я думав, що він вискочив через парадне", - розповів чоловік.

Гра з сірниками: пожежа у столичному будинку забрав життя 4-річного хлопчика

Гра з сірниками: пожежа у столичному будинку забрав життя 4-річного хлопчика

Тіло хлопчика знайшли рятувальники. Він лежав під сушаркою, на який сохли дитячі пелюшки. "На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів дитина вже вчаділа на балконі. Врятувати її шансів не було", - пояснили працівники ДСНС. Ймовірно, під сушаркою хлопчик заховався, щоб погратися із сірниками. Потім дідусь згадає – коли тікав з квартири, побачив стілець біля газової плити. Малий міг підсунути його, аби дістати сірники з витяжки. Версія причин пожежі нині єдина: дитячі пустощі з вогнем.

Пожежу загасили за 25 хвилин. У вогні вигоріли балкон та частина даху. Мешканці цілого під'їзду з документами та тваринами встигли евакуюватися самостійно ще до приїзду рятувальників. На виклику працювало 11 екіпажів ДСНС. За фактом загибелі дитини правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація