Пожежа на Хрещатику: активісти показали проект 12-поверхівки на місці історичної будівлі

Пожежа на Хрещатику: активісти показали проект 12-поверхівки на місці історичної будівлі

Фото: УНІАН

Захисники столиці вимагають реставрувати згорілий будинок.

Офіційні висновки щодо причин займання будинку за адресою Хрещатик, 40 у Києві обіцяють оприлюднити протягом 10 днів, водночас активісти впевнені у підпалі будівлі, йдеться у ТСН.12:00.

Активісти впевнені, що у такий спосіб палії хотіли розблокувати будівництво торговельного центру на цьому місці, якому громадськість протистоїть тривалий час. На це місце давно претендують забудовники.

Активісти заявляють, що причиною пожежі в історичній будівлі на Хрещатику був підпал

Активісти заявляють, що причиною пожежі в історичній будівлі на Хрещатику був підпал

Активістка, яка від 2012 року цікавиться долею цієї споруди, Олена Терещенко показала ТСН проект будівлі, який було розроблено кілька років тому.

У проекті передбачено збільшення висотності до 12 поверхів з 2-рівневим підземним паркінгом. Висота досягає 55 метрів – це на 11 метрів вище за ЦУМ, що розташовано навпроти. Плюс вінчає споруду величезний шпиль, а історичний фасад не зберігається. Чи саме цей проект втілюватиметься у життя після пожежі, невідомо. Цей проект виконаний на замовлення АБ "Інвестиції та розвиток".

Пам'ятно-охоронний статус будівлі був знятий раніше, окрім двох поверхів. Саме тому на першому поверсі відкрилось чимало кав'ярень та магазинів.

Активісти вимагають реставрації будівлі та притягнення недобросовісного користувача до відповідальності. ТСН намагається зв'язатись з власниками будівлі, аби отримати їхній коментар з приводу пожежі та реставрації.

Про історичну долю та значення будівлі, яка зайнялася напередодні вдень, читайте у матеріалі: Будинок, в якому жив Врубель і вирішувалася доля України

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація