Повітряна атака на Київ: в Олександрівській лікарні розповіли про стан постраждалих

Повітряна атака на Київ: в Олександрівській лікарні розповіли про стан постраждалих

До відділення політравми Олександрівської лікарні доправили чотирьох пацієнтів / Фото: Наталя Слінкіна / Вечірній Київ

Наразі у відділенні політравми перебувають двоє людей 34 і 76 років із різними ушкодженнями.

У ніч проти 30 травня росіяни 18 раз від початку місяця обстріляли Київ. Через падіння уламків дрону у Голосіївському районі в багатоповерхівці сталася пожежа, зруйновані квартири на верхніх поверхах. Евакуйовані 20 мешканців. Одна мешканка будинку загинула, четверо — травмовані. Їх доправили до відділення політравми Олександрівської клінічної лікарні.

Про стан цих людей розповів у коментарі "Вечірньому Києву" завідувач відділення Євген Баценко.

"Зранку, 30 травня, у відділення політравми після нічного обстрілу доправили чотирьох пацієнтів. Їх обстежили і надали кваліфіковану допомогу. На ранок двох пацієнтів у задовільному стані виписали на амбулаторне лікування — їхні травми були не важкі. Зараз у відділенні перебувають ще двоє людей 34 і 76 років із різними ушкодженнями. Вони у стані середньої важкості", — розповів Євген Баценко.

Завідувач відділення політравми пояснив, що усі пацієнти мали пошкодження голови, шиї, грудної клітини, та кінцівок. На щастя, уламки не зачепили жодних життєво важливих органів. У лікарні вони будуть перебувати стільки часу, скільки необхідно для лікування.

Про те, чи дотримувалися пацієнти правила "двох стін", лікар не сказав, бо коли пацієнти поступили, то головне завдання було надати їм допомогу і не було часу розпитувати.

Атака на Київ вночі 30 травня 

Вночі російська армія знову атакувала Київ. У столиці повітряна тривога тривала 3 години 11 хвилин - від 01:35 до 04:46. Мешканці міста повідомили про вибухи. В ОВА заявили про роботу сил ППО.

Зранку стало відомо, що окупанти застосували під час атаки по столиці іранські безпілотники. Їх випускали з кількох напрямків у декілька хвиль. До слова, за останні 24 години ворог завдав вночі третього нападу.

Уламки збитих дронів наробили лиха в різних районах міста. Зокрема, в Голосіївському - через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Одна людина загинула, чотири травмовано. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація