Потрібен мільйон: у Києві назвали умови для уникнення нового локдауну

Потрібен мільйон: у Києві назвали умови для уникнення нового локдауну

Фото: УНІАН

Щоб не запроваджувати суворі обмеження під час нової хвилі коронавірусу, у Києві потрібно вакцинувати мільйон мешканців.

Поширення штаму коронавірусу "Дельта" призводить до більшої кількості заражень і може стати причиною для введення нового локдауну у столиці. Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в ефірі "Україна 24" пояснив, як цього можна уникнути.

За словами чиновника, для запобігання різкому поширенню COVID-19 у Києві велику надію покладають на вакцинацію населення.

"Якщо провести вакцинацію 1 мільйона осіб у Києві, з урахуванням тих, хто перехворів, то локдаун можна буде не вводити", - зазначив Рубан.

Третю хвилю поширення коронавірусної інфекції в столиці України прогнозують наприкінці серпня і початку вересня, коли закінчиться час відпусток та канікул. Уже зараз столична влада готує додаткові місця в лікарнях.

Олег Рубан також зауважив, що про переведення шкіл на дистанційне навчання говорити ще зарано. За його словами, за умови стовідсоткової вакцинації педагогів, медиків та інші вразливих соціальних груп до 1 вересня, такі обмеження в навчальному процесі не знадобляться.

Нагадаємо, що щеплення проти коронавірусу допоможе уникнути тяжкого перебігу хвороби і смерті, навіть у разі зараження після вакцинації. Щеплені особи зможуть швидше подолати коронавірус й почуватимуться краще, ніж ті, хто уникнув вакцинації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація