Послаблення карантину у Києві: КМДА уточнила правила роботи для перукарень і салонів краси

Послаблення карантину у Києві: КМДА уточнила правила роботи для перукарень і салонів краси

Фото: pixabay.com

Лазні, СПА-салони, кабінети масажу та тату-салони поки не відчинятимуть.

Київська міська державна адміністрація оприлюднила вимоги до роботи перукарень, салонів краси та косметологічних кабінетів на першому етапі послаблень карантинних обмежень.

Відповідні правила почнуть діяти від 12 травня, повідомили у пресслужбі КМДА.

"Перукарні, салони краси та косметологічні кабінети на першому етапі послаблень протиепідемічних обмежень працюватимуть лише за попереднім записом. Між прийманням відвідувачів мають дотримуватися часового інтервалу у 15 хвилин", - йдеться у розпорядженні.

До того ж зазначається, що між місцями надання послуг має бути дистанція:

  • 3 м – у разі розташування робочих місць паралельними рядами;
  • 1,8 м – у разі розташування робочих місць по осі;
  • 0,7 м – від останнього робочого місця до стіни чи іншої перепони.

"Заборонено надання послуг без одягнених засобів індивідуального захисту: масок та одноразових рукавичок. Рукавички необхідно змінювати після кожної дії (робочого процесу), що не пов’язані між собою. Необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збирання використаних масок, рукавичок, серветок та їх утилізації тощо", - додали в адміністрації.

Також у перукарнях, салонах краси та косметологічних кабінетах щодві години робочого часу мають проводитися дезінфекційні заходи.

"Дезінфекцію контактних поверхонь та інструментів багаторазового використання мають проводити після кожного клієнта, або за відсутності відвідувачів – кожні дві години. Заклади мають дотримуватися нормативних показників мікроклімату та забезпечити наскрізне провітрювання приміщень. На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати осіб із ознаками ГРВІ. Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги. Всередину допускаються люди із розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. На входах мають бути встановлені дозатори з антисептиком", - наголосили у КМДА, зауваживши, що про обмеження компанії мають поінформувати клієнтів.

Окремо київська влада звернула увагу, що на першому етапі послаблення карантину заклади, які розміщені у ТРЦ або в об’єктах понад 300 кв.м., не відкриються, як і лазні, СПА-салони, кабінети масажу (крім медичного), тату-салони тощо.

Нагадаємо, від 11 березня в Україні запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Було тимчасово обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, зупинена роботу транспорту. Зокрема, залізничне та авіасполучення, а також метрополітени зупинили взагалі. Окрім цього були закриті заклади громадського харчування.

Згодом карантин подовжили до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація