Посадовцю Білоцерківської колонії за хабар у 8 тисяч гривень світить до 10 років

Посадовцю Білоцерківської колонії за хабар у 8 тисяч гривень світить до 10 років

Посадовцю Білоцерківської колонії за хабар у 8 тисяч гривень світить до 10 років

Фото: Прокуратура Київської області

Начальник колонії вимагав гроші за непогіршення умов відбування покарання.

Правоохоронці затримали начальника відділення соціально-психологічної служби відділу соціально-виховної та психологічної роботи державної установи «Білоцерківська виправна колонія» № 35 за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, начальник відділення державної установи, використовуючи своє службове становище, вимагав від громадянина 8 тис. грн хабара за непогіршення умов відбування покарання одного із засуджених та передачу утримуваним у виправній колонії трьох мобільних телефонів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

Викрито та затримано посадовця прокурорами спільно зі співробітниками територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, та Головного управління СБУ у Києві та Київській області в порядку ст. 208 КПК України.

Проводяться невідкладні слідчі дії, затриманому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Рівненській області у виправній колонії "Городищенська" №96 повісився засуджений. З'ясовано, що засуджений раніше проходив лікування у спеціалізованій психіатричній лікарні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація