Порушено процедури. Суд пояснив скасування перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Порушено процедури. Суд пояснив скасування перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Проспект Бандери. Архівне фото / Фото: УНІАН

Також у суді послались на петиції проти перейменування магістралей.

Окружний адміністративний суд міста Києва опублікував офіційне пояснення, чому було скасовано рішення Київської міської ради про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспекту на проспект Степана Бандери.

"Зазначене рішення ухвалене судом зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського  та генерала Ватутіна, а також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи  прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано КМР під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів", - йдеться у заяві суду на сайті судової влади.

Зазначається, що розгляд позову до столичної міськради тривав від серпня 2016 року, а позивались ГО "Єврейська правозахисна група" та ГО "Антифашистська правозахисна ліга". Крім них на стороні позивача виступила ще низка організацій – це Громадська організація “Ветерани праці - діти війни”, Громадська організація “Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної”, Київська міська організація ветеранів. А на стороні відповідача: Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, Український інститут національної пам’яті, Громадська організація “Мистецький центр “Локація”, Невідомий Євген Леонідович.

Нагадаємо, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував перейменування проспектів Московського на Степана Бандери і Ватутіна на Романа Шухевича. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міськрада ще раз перейменує ці проспекти.

Мер Кличко планує подати апеляцію на рішення щодо перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Мер Кличко планує подати апеляцію на рішення щодо перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Повʼязані теми:

Наступна публікація