На охороні Черновецького Київ заощадив 2 млн гривень

На охороні Черновецького Київ заощадив 2 млн гривень

За часів Черновецького КМДА замовляла одних лише квітів на півмільйона

На послуги охоронців в мерії цього року пішло трохи більше 3 млн грн. Це майже в 2 рази менше, ніж у минулому.

В цьому році київська влада економила на квітах і годинниках, зате не шкодувала грошей на комп'ютери і поїздки на авто. Про це пише "Сегодня", яка проаналізувала сайт держзакупівель і з'ясувала, на що чиновники витрачали бюджетні гроші.

На послуги охоронців в мерії цього року пішло трохи більше 3 млн грн. Це майже в 2 рази менше, ніж минулого року. Як повідомили виданню в КМДА, причина в тому, що охоронців скоротили, їх не стало на 9 поверсі, де сидів Черновецький, і на 7-м, де був Басс. Також від охорони відмовилися нова секретар Київради Галина Герега і всі заступники. Співробітники приватних охоронних фірм в результаті стоять лише на входах, на парковці і при вході до зали Київради - всього 20 осіб, які отримують 3-3,5 тис. грн зарплати.

На годинниках теж, схоже, вдалося заощадити. За годинник з ремінцями, на яких викарбувано напис "Від голови КМДА", заплатили за традицією "Київському годинниковому заводу". Чоловічих годинників замовили на 300 штук більше, ніж жіночих. Одна пара в середньому коштувала 750 грн (торік близько 1 тис.) Судячи з цін на сайті заводу, КМДА закупила найдорожчі годинники, адже більшість моделей коштують більше 1 тис. грн. Ці годинники вручаються до Дня Києва, Дня незалежності, а також з нагоди професійних свят. Природно, жодне свято не обходиться без квітів. Але на квіткових композиціях в цьому році теж економили. Приміром, торік КМДА замовляло товарів на 200 тис., у цьому - всього на 160 тис. грн. А якщо пригадати часи Черновецького, то в 2009 році на квіточки пішло аж 640 тис.

Зате не шкодували грошей на техніку. У КМДА закупили ксерокси, сервери, принтери, комп'ютери. Як говорив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, це потрібно було зробити, щоб забезпечити базу для впровадження "електронного уряду" і скорочення чиновників.

"Плануємо повністю автоматизувати робочі місця співробітників апарату КМДА, головних управлінь, райадміністрацій, місця депутатів. Це дозволить підвищити швидкість документообігу, прискорити час прийняття рішень, контролювати їх виконання", - пояснили в пресс-службі КМДА. Що стосується зв'язку, то оплачують мобільні розмови тільки керівництву адміністрації та Київради і начальникам главків. Також платять з бюджету за урядовий зв'язок - такі телефони стоять у кабінетах голови та його заступників, з ним можна зв'язатися з президентом, прем'єром, міністрами, парламентом.

Більше грошей стали витрачати на авто. Якщо в минулому році закуповувалися транспортні послуги на 5,6 млн грн, то цього року - на 9 млн. Щоправда, тоді використовувалося 23 орендованих машини, а зараз 76. У мерії кажуть, що більше машин знадобилося через поїздки містом, але зате тепер уважно стежать за тим, хто і куди їздить, тому бензину витрачають менше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація