Перші кроки розслідування вбивства Бабченка: поліція збирає відеозаписи і підозрює наявність спільників кілера

Перші кроки розслідування вбивства Бабченка: поліція збирає відеозаписи і підозрює наявність спільників кілера

Фото: Reuters

Офіційно про перші результати розслідування обіцяють повідомити згодом.

Головною версією вбивства журналіста Аркадія Бабченка є його професійна діяльність. Про це заявив керівник столичної поліції Андрій Крищенко, йдеться в сюжеті ТСН.Ніч.

ВАЖЛИВО: "Вбивство" Аркадія Бабченка - операція українських спецслужб. Журналіст живий.

Правоохоронці не виключають, що у вбивці були спільники. Зараз слідчі працюють зі свідками та збирають відео з усіх камер спостереження в околиці. Своє слідство будуть проводити і журналісти, яких біля будинку Бабченка зібралося багато.

У Києві убили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка

У Києві убили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка

Опозиційний до путінського режиму журналіст, який переїхав до України з РФ, заявив, що за вбивством Бабченка однозначно стоїть Кремль. "Це той кришталевий випадок терористичного вбивства. Ніякого іншого замовника, крім влади Російської Федерації, я в цьому злочині не бачу. Неважливо цілковито, хто виконавець – я точно знаю, що це вони. Інших тут версій бути не може", - переконаний  Айдер Муджабаєв. "Він був видатною людиною. Загроза того, що його вб’ють – вона завжди, ми якось із цим живемо", - додав колега загиблого.

Друзі Бабченка кажуть, що погроз йому надходило стільки, що він уже перестав на них зважати. Однак виконання злочину дозволяє говорити про те, що цим займався не дилетант. "Судячи з почерку, судячи з того, що він з’явився сьогодні вдома на кілька годин максимум – його, що називається, пасли. І це був якийсь підготовлений диверсант", - вважає друг загиблого Юрій Мацарський. Близькі та колеги сподіваються, що родина Бабченка отримає притулок і громадянство України.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві стріляли в російського журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронців викликала його дружина. Від отриманих поранень, попередньо - у спину, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Столична поліція висунула дві попередні версії вбивства журналіста - його професійна діяльність та громадська позиція. Нардеп Антон Геращенко уточнив, що вбивця чекав на Бабченка на сходовому майданчику його ж будинку, а коли журналіст відкрив двері своєї квартири, він зробив кілька пострілів у спину.

Поліція вже опублікувала фоторобот підозрюваного у вбивстві.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація