Поліція відкрила друге кримінальне провадження через сутички біля Верховної Ради

Поліція відкрила друге кримінальне провадження через сутички біля Верховної Ради

Фото: УНІАН

Правоохоронці затримали двох учасників штурму парламенту.

Київська поліція розпочала вже два кримінальних провадження за фактом сутички біля Верховної Ради України.

Про це повідомили у відділі комунікації столичної поліції.

"Затримали 49-річного уродженця Кіровоградщини, котрий чинив опір поліцейським, які забезпечували правопорядок під час вчорашньої масової акції на вулиці Грушевського", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі. 

Напередодні правоохоронці також затримали 26-річного жителя Дніпропетровської області, який під час сутички застосував газовий балончик проти працівників поліції. У результаті правоохоронці отримали хімічний опік очей. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", чоловіку загрожує  до п'яти років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, від ранку 19 червня ветерани збройних конфліктів, більшість з них військові-афганці, перекрили дорогу поблизу будівлі парламенту, заблокувавши урядовий квартал. Активісти вимагали відновлення пільг та висловлювали обурення через розмір соціальних виплат. Ветерани обіцяли, шо їхня акція буде мирною, але вже згодом штурмом пішли на Верховну Раду. Мітингувальники прорвали кордон і впритул підійшли до будівлі. Зчинилася штовханина, але зайти до будівлі їм не вдалося. До людей вийшли кілька народних депутатів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація