Поліція розглядає теракт як одну із версій вибуху автівки у Києві

Поліція розглядає теракт як одну із версій вибуху автівки у Києві

Фото: УНІАН

Крищенко розповів подробиці про водія авто.

Поліція розглядає терористичний акт як одну із версій вибуху автомобіля у Києві у четвер, 14 червня.

Про це повідомляє керівник Нацполіції Києва Андрій Крищенко, передає "Інтерфакс".

"Є кілька версій події. Ми не виключаємо, що вибухівку міг закласти хтось інший, тому що автомобіль довго був без нагляду. Ми не виключаємо теракт, в цьому напрямку ми співпрацюємо з СБУ", - каже він. 

Також є версія, що водій самостійно заклав вибухівку в автомобіль, аби завадити крадіжці інструментів. З місця подій було вилучено декілька фрагментів гранати РГД-5. 

У МВС розповіли подробиці вибуху в Києві, під час якого постраждали четверо дітей

У МВС розповіли подробиці вибуху в Києві, під час якого постраждали четверо дітей

Крищенко підтвердив, що власника авто затримали на Рівненщині, наразі він перебуває в одному з київських райвідділів поліції. Ним займаються слідчі. Він виявився киянином, учасником антитерористичної операції, офіцером запасу. 

Як повідомлялося раніше, 14 червня у Святошинському районі Києва стався вибух у закинутому автомобілі "Волга". У результаті четверо дітей віком від 5 до 11 років отримали поранення та госпіталізовані. 

За словами лікарів, всі діти перебувають на лікуванні в столичній лікарні "Охматдит". Стан трьох постраждалих дівчат медики оцінюють як середньої тяжкості. Найменший 5-річний хлопчик у важкому стані. Йому зробили кількагодинну операцію. Медики рятували малюкові очі. Власника авто, що вибухнуло, затримали у Рівненській області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація