Скандал із рестораном Тищенка: стало відомо, чи понесе хтось відповідальність за роботу закладу

Скандал із рестораном Тищенка: стало відомо, чи понесе хтось відповідальність за роботу закладу

Фото: УНІАН

Перевірка може тривати до 30-ти днів. Тож наразі про покарання для власника, співробітників та відвідувачів "Велюру" не йдеться.

Ресторан депутата Миколи Тищенка працював навіть попри відповідну заборону. Це зафіксували журналісти-розслідувачі "BIHUS". Вони стверджують, що до закладу навідувались народні обранці і високопосадові чиновники. Сам Тищенко провину не визнає. А що кажуть у поліції, в сюжеті ТСН 19:30.

Зашторені вікна, двері під замком. Ресторан "Велюр" у самісінькому центрі Києва сьогодні пропонує свої страви на винос. Адміністратори запевняють: поїсти в закладі не можна. 

Але, як виявилося, донині гастрономічне життя тут вирувало всупереч карантину. Журналісти з'ясували, що бізнесменів, депутатів та чиновників Офісу президента заклад приймав регулярно. Господар "Велюру" — народний обранець від "Слуги народу" Микола Тищенко. Новина про його застілля підірвала соцмережі та вкрай обурила рестораторів. 

Ресторанна експертка Ольга Насонова вбачає в цьому загрозу всеукраїнського масштабу. Мовляв, коронавірус може тепер комусь видатися не таким уже й страшним.

Підпільні бенкети для обраних не на жарт розлютили і тих підприємців, чий бізнес не пов'язаний із харчуванням. 

Сам Микола Тищенко обурюється розслідуванням та називає роботу журналістів медіаполюванням. Каже, що ресторан час від часу таки відчиняє свої двері. Але не для бенкетів, а для вирішення стратегічних завдань. 

"Авжеж, якщо є інформаційне замовлення - правда нікому не потрібна. Але мені зараз соромно через те, що мої нечасті, поодинокі гості змушені виходити з ресторану голодними. Це мені так непритаманно! Але час диктує правила", — коментує ситуацію Тищенко.

У Голосіївському управлінні поліції повідомили, що сьогодні до закладу Тищенка навідалися копи. Вони взяли в адміністратора пояснення та провели профілактичну бесіду щодо наслідків порушення карантину.

"Велюровий" скандал: ресторан Тищенка, попри карантин, працює для VIP-клієнтів

"Велюровий" скандал: ресторан Тищенка, попри карантин, працює для VIP-клієнтів

"Для того, щоб далі провести перевірку, нам потрібно від журналістів дізнатися дату, час, точні дані від журналістів. Вони до нас не зверталися. Заяв жодних не писали. Тому в нас є термін законодавчий, протягом якого ми будемо проводити перевірку цієї інформації", — пояснила пресофіцерка Голосіївського управління поліції ГУНП у Києві Христина Кір'якова.

І така перевірка може тривати до 30 днів. Тож наразі про покарання для власника, співробітників та відвідувачів "Велюру" не йдеться.

Кореспондентка ТСН Олена Лоскун

Повʼязані теми:

Наступна публікація