Показуха чи демонстрація захисту держави. Думки українців щодо військового параду розділилися

Показуха чи демонстрація захисту держави. Думки українців щодо військового параду розділилися

Фото: УНІАН

24 серпня головною вулицею країни - Хрещатиком - маршем пройдуть військові ЗСУ, а також країн-союзників.

У соцмережах вже місяць вирують запеклі суперечки щодо того, чи варто проводити парад до 26-ї річниці незалежності України.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Волонтер Юрій Касьянов назвав парад "показухою". Натомість він виступив за марш ветеранів без запрошених гостей та VIP-зон.

"Я за марш ветеранів. Нехай вони пройдуть похідними колонами - без будь-якого офіціозу, запрошених гостей, закритих віп-зон та іншого совка. Нехай буде оркестр, скупі сльози чоловіків, щира вдячність і повага киян. Таким повинен бути справжній парад героїв", - написав він у Facebook.

Я против парада. Против роскошной показухи, ура-патриотизма с флагами, самообмана в вышиванках. Против того, чтобы в вое...

Posted by Юрий Касьянов on Monday, August 21, 2017

Засновник проекту Pizza Veterano Леонід Остальцев вважає, що такі заходи - демонстрація не так сили, а як готовності до того, щоб захищати свої кордони та територіальну цілісність держави.

Обличчя героїв має бачити вся країна, переконана співачка Марія Бурмака.

"Я вважаю, що цей парад обов'язково треба організовувати, він дуже важливий, бо це не є військовий парад армії, яка не нюхала пороху, це справжні бойові генерали, солдати, які воювали. У нас є своє військо і їх потрібно підтримувати", - вважає артистка.

З Марією Бурмакою погоджується і міністр культури Євген Нищук.

"Я пересвідчився особливо минулого року, я бачу, яка зараз реакція також в людей на репетиціях, і я переконаний: ми коли побачимо ці очі, коли буде безпосередньо парад в День незалежності України, я переконаний, що це потрібно", - наголосив він.

Нагадаємо, у Києві з 22-го до 28-го серпня будуть перекриті центральні вулиці через святкування Дня Державного прапора і Дня незалежності України.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація