Пограбування чи нечесні дії: у центрі Києва власник квартири й орендарка не поділили меблі

Пограбування чи нечесні дії: у центрі Києва власник квартири й орендарка не поділили меблі

Фото: УНІАН

В поліції кажуть, що ситуацію вивчають.

Мережею шириться відео з камер спостереження, де серед білого дня з орендованої квартири на столичному Печерську виносять меблі. Власники квартири заявляють, що їх пограбувала орендарка.

ТСН розшукала головну героїню цього німого кіно. У жінки інша версія. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Євген, який разом із дружиною здав в оренду квартиру, каже, що домовилися на рік, але навесні, за його словами, винаймачка перестала платити. Через карантин пішов жінці, яка назвалася психологинею, назустріч. Але в серпні попросив виїхати. Після цього, коли прийшов до квартири перевірити ситуацію, побачив її порожньою.

"Здійснена крадіжка групою осіб за попередньою змовою. Було винесено, як ми бачимо, все. Вони виносили меблі, виносили техніку. Забрали світильники, люстру, гардини", — розповів він.

На відео, яке адвокат родини розмістив у Мережі, компанія осіб вивозить меблі. Усе це зафіксували відеокамери на поверсі, у ліфтах та під елітним будинком.

"В мене є дві версії: це або, як кажуть, люди настільки не бояться, що в них є "дах". Або ж не виключено, що, як-то кажуть, премія Дарвіна", —вважає адвокат потерпілих Олег Веремієнко.

Частину меблів Євген знайшов на сайті оголошень та зміг повернути завдяки поліції. На деяких світлинах на сайті помітно обличчя людей, які робили демонтаж та виносили речі.

За словами Євгена, загальний збиток становить пів мільйона гривень.

Квартирне питання: власник квартири на Печерську і орендарка не поділили меблі

Квартирне питання: власник квартири на Печерську і орендарка не поділили меблі

А от у Олени, яка винаймала житло, інша версія. Телефоном ТСН вона розповіла, що викупила в орендаря квартири меблі. І одразу погодилась на інтерв’ю.

"Це типова історія, коли власник заробляє не тільки на оренді, а ще й на нечесних діях своїх", — сказала Олена.

З її слів, попри те, що заплатила за осінній період, Євген попросив її виїхати та вимкнув у квартирі воду й електрику. А ще — нібито перестав відповідати на дзвінки та не повернув суму завдатку — майже три тисячі доларів.

"Прийшов хлопець, коли я там мешкала, який винаймав до мене цю квартиру, і сказав, що володар бере передплату, після цього вимикає воду-світло, користуватися приміщенням неможливо, не повертає та просто не виходить на зв’язок", — розповіла Олена.

Після цього вирішила виїхати. А речі, за словами жінки, які вона забрала, її.

В поліції кажуть, що ситуацію вивчають.

"Слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею "крадіжка". Особа, яка підозрюється у крадіжці, встановлена. Вона співпрацює зі слідством і дає покази", — повідомила прессекретарка Печерського управління поліції в Києві Оксана Тищенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація