Побиття ветерана АТО та журналіста на Банковій у Києві: що відомо про нападників

Побиття ветерана АТО та журналіста на Банковій у Києві: що відомо про нападників

Побиття ветерана АТО та журналіста на Банковій у Києві: що відомо про нападників

Фото: bykvu.com

Поліція повідомила про підозру двом особам, які побили журналіста видання "Букви".

Слідчі поліції Києва повідомила про підозру двом особам, які побили журналіста інтернет-видання "Букви" Олександра Кужельного.

Порушники спочатку принижували, а потім завдали тілесні ушкодження фотокореспонденту. За скоєне їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, у суботу, 14 серпня, під час мітингу на вулиці Банковій невідомі побили представника ЗМІ.

Нападниками виявилися львів’яни, 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України, слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину.

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів. За скоєне фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Також співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

Окрім того, у поліції наголосили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності.

"Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку. Також нагадуємо, що членство в будь-яких громадських формуваннях чи політичних організаціях не звільняє від відповідальності за скоєння правопорушення", - підсумували у поліції.

Водночас лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький засудив напад на журналіста. Він зустрівся із Кужельним та перепросив. Зі слів Білецького, "ці подонки (нападники - ред.) не мають стосунку до "Азова" та "Нацкорпусу".

Оператору ТСН Антону Філіппу, який є ветераном АТО, пощастило менше. 14 серпня Антон опинився в епіцентрі протистояння між активістами "Національного корпусу" та поліції біля Офісу президента. У якийсь момент каже, його накрило хмарою газу, а потім ще й отримав удар по голові. Поліція витягувала оператора із натовпу через спеціальний кордон.

Кривдників Антона поки не вдалося ідентифікувати. Від медиків оператор 15 серпня почув діагноз: струс мозку та забої.

У Центрі громадянських свобод кажуть, що наразі вивчають усі записи і робитимуть висновки, що саме спровокувало сутички. Була це випадковість, чи сплановані дії.

Нагадаємо, восьмеро постраждалих серед силовиків та двоє серед журналістів, зокрема оператора ТСН Антона Філіпа збили з ніг. Так закінчилася протестна акція на Банковій. "Національний корпус" прийшов до Офісу президента, аби заступитися за бійців "Азову", яких нещодавно затримали за підозрою у розбої. Поліцейські хотіли перевірити, чи не мають мітингувальники заборонених предметів. І політична акція переросла у масштабну бійку. Водночас було застосовано сльозогінний газ, димові шашки, покришки.

Новини України: оператор ТСН дістав струс мозку та забої під час знімань мітингу на Банковій

Новини України: оператор ТСН дістав струс мозку та забої під час знімань мітингу на Банковій

Повʼязані теми:

Наступна публікація