Після зимових канікул учні столичних шкіл перейдуть на дистанційне навчання

Після зимових канікул учні столичних шкіл перейдуть на дистанційне навчання

Фото: Associated Press

Канікули триватимуть від 25 грудня до 11 січня.

У Києві школярі після зимових канікул, на час локдауну від 8 до 24 січня, вирушать на дистанційне навчання.

Про це під час брифінгу повідомив  мер столиці Віталій Кличко.

"Усі школи Києва від 25 грудня мають піти на зимові канікули, що триватимуть до 11 січня. Після цього школи розпочнуть навчання в дистанційному режимі", - розповів очільник Києва. 

За його словами, департамент освіти КМДА вже розробив план навчання, а на телеканалі "Київ" будуть транслювати онлайн-уроки.

Продовжать навчання дистанційно і заклади професійно-технічної освіти. Там канікули триватимуть від 31 грудня до 15 січня. Другий семестр вони розпочнуть від 18 січня, але щонайменше до 24 січня він буде дистанційний. 

"У разі подовження локдауну, якщо уряд ухвалить таке рішення, ми будемо вимушені подовжити й дистанційне навчання у школах і закладах професійно-технічної освіти. Що стосується дитячих садочків, то вони працюватимуть у звичному режимі", - розповів Віталій Кличко.

Нагадамо, в Україні від 8 до 24 січня 2021 року через стрімке поширення нового коронавірусу буде локдаун. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів під час засідання 9 грудня. Під час посилення карантину в січні серед освітніх закладів працюватимуть лише дитячі садки. Школи, всі вищі навчальні заклади на цей період відправлять на вимушені канікули.

Що чекає на школярів під час локдауну в січні та які нововведення діятимуть з нового року

Що чекає на школярів під час локдауну в січні та які нововведення діятимуть з нового року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація