Під Радою зібрались “євробляхери” з новими вимогами до депутатів

Під Радою зібрались “євробляхери” з новими вимогами до депутатів

Фото: УНІАН

“Євробляхери” знову протестують.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією протестують під Верховною Радою у Києві. Тепер виступають проти штрафів, що чекають на тих, хто неналежно розмитнив авто. Про це розповіла в ефірі “ТСН.Ранок” журналістка Маріам Оганнисян.

За її словами, в урядовому кварталі зібралося багато машин, але рух вулицею Грушевського не перекритий.

Протестувальники кажуть, що зібралися під Радою сьогодні, бо хочуть, щоб депутати ухвалили законопроект щодо відтермінування штрафів, які на них вже можуть накласти.

Вже відсьогодні поліцейські можуть зупиняти автомобілі з європейськими номерами, перевіряти реєстрацію та попереджати про те, що у них є 10 днів для розмитнення авто. Після цього на них чекатиме штраф до 170 тисяч гривень з конфіскацією авто.

Євробляхери обіцяють стояти до останнього, але якщо парламентарі їх не почують та не відтермінують на 6 місяців розмитнення машин, то вони і надалі будуть боротися за свої права. Але як саме, не уточнюють. Зараз ситуація спокійна.

Зазначимо, 15 травня набуває чинності постанова, яка дозволяє перевіряти митний статус машини. Якщо порушений термін транзиту чи тимчасового ввезення, на власника чекає покарання до 170 тисяч гривень штрафу з конфіскацією.

Як повідомлялося раніше, 22 лютого в Україні завершився термін пільгового розмитнення "євроблях" - коли оформити пригнане з-за кордону авто можна було з 50-відсотковою знижкою. Водночас легалізувати "євробляху" можна буде ще до травня, але за повним тарифом. 

Акція буде мирною: євробляхери починають збиратись в урядовому кварталі

Акція буде мирною: євробляхери починають збиратись в урядовому кварталі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація