Під Офісом президента протестувальники поконфліктували з правоохоронцями через обшук

Сьогодні відбуваються одразу дві акції – мітингують профспілки та противники нового міністра освіти.

Сьогодні, 30 червня, у Києві відбувається акція "СтопШкарлет" - студенти вимагають усунути від керівництва Міністерством освіти та науки Сергія Шкарлета, якого звинувачують у плагіаті наукових робіт, передає кореспондент ТСН.

Протестувальники прийшли від Кабінету міністрів України до Офісу президента, де вже відбувалась інша акція – протест шахтарів проти змін до трудового законодавства. Численні правоохоронці, які забезпечують порядок на акціях, не хотіли пропускати учасників студентського протесту без огляду речей. Однак протестувальники обурились такою вимогою і заявили, що поліція не має права на обшук. Після невеликого конфлікту, активістів таки пустили на площу перед ОП, вирішили питання мирним шляхом.

Протестувальники всілися на площі біля Офісу, тримаючи плакати з написами "Міністерство плагіату", "Не моя освіта" тощо.

Нагадаємо, що кандидатуру Шкарлета до Ради вніс прем'єр Денис Шмигаль. Для голосування постанова мала пройти профільний комітет, але Шкарлета там не підтримали. Однак, зрештою Шкарлета призначили виконувачем обов'язків міністра, і таким чином уникли голосування про призначення.

Тоді під стінами парламенту на пікет вийшли науковці. Шкарлет, стверджували пікетувальники, заскочений на плагіаті - простіше кажучи, списуванні чужих робіт.

Запитання до Шкарлета виникли також через кілька елітних автівок та грошові заощадження, наявність яких він пояснив ректорською зарплатою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація