Під Лук’янівським СІЗО збільшилась кількість протестувальників, а виїзди продовжують блокувати

Під Лук’янівським СІЗО збільшилась кількість протестувальників, а виїзди продовжують блокувати

Мітингарі не знають, чи ще є ексберкутівці у застінках.

Під Лук’янівське СІЗО продовжують приходити люди, які не згодні з обміном ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані.

Як передає кореспондент ТСН, під головним виїздом досі стоїть барикада зі сміттєвих баків, а крім того заблоковані всі дев’ять виходів з ізолятора. Деякі протестувальники залишались на місці протягом всієї ночі.

Мітингарі не знають достеменно, чи ще залишаються у застінках ексберкутівці, адже на КПВВ "Майорське" на Донеччині вже почався обмін і колишні спецпризначенці перебувають у списках.

До стін СІЗО прийшов колишній в’язень Кремля, кримськотатарський політик Ахтем Чийгоз, який впевнений, що беркутівців давно вивезли з ізолятора, але вважає продовження протесту необхідним – за його словами, обмін ціною видачі вбивць неприпустимий.

Нагадаємо, родичі Героїв Небесної сотні на суді щодо зміни запобіжного заходу ексберкутівцям протестували проти їхньої видачі на бік ОРДЛО. Рідні вбитих на Майдані аргументують тим, що спецпризначенці не є ані громадянами Росії, ані мешканцями тимчасово окупованих територій і їхні злочини не пов’язані з війною на Сході.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі розпочався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні території мають повернутися полонені, яких утримують бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддадуть організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Детальніше за обміном полоненими стежте в текстовій онлайн-трансляції ТСН.ua

У списках на обмін перебувають колишні беркутівці, обвинувачені у розстрілах активістів на Майдані

У списках на обмін перебувають колишні беркутівці, обвинувачені у розстрілах активістів на Майдані

Повʼязані теми:

Наступна публікація