Під Києвом замкнені у квартирі діти влаштували пожежу

Під Києвом замкнені у квартирі діти влаштували пожежу

Фото: pixabay.com

Рятувальники встигли вивести дітей із оселі та загасити полум'я.

На Київщині мати лишила самих удома трьох дітей, які в час її відсутності влаштували у квартирі пожежу. В останню мить рятувальники вивели з оселі 10-річну дівчинку, її 6-річного братика і його друга-однокласника, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Події розгорталися в Узині в будинку на останньому його поверсі. "Вона дітей завжди закриває вдома", - говорили сусіди, спостерігаючи за тим, як палає балкон і кімната. Про пожежу до рятувальної служби повідомили самі діти. "Тут хлопчик пожежу наробив", - сказала старша дівчинка диспетчеру телефоном. Вогнеборці прибули вже за кілька хвилин і з'ясували, що діти чекають на порятунок у коридорі біля вхідних дверей. "Вони були налякані, стояли, злякалися. Діти були коло дверей. Ще хвилин 15 – і горіла б уся квартира", - каже рятувальник Сергій Шпичка.

Троє дітей, яких лишили самих удома, влаштували пожежу в квартирі на Київщині

Троє дітей, яких лишили самих удома, влаштували пожежу в квартирі на Київщині

На приборкання полум'я в працівників ДСНС пішло півгодини. Неушкоджених школярів після огляду медиків спочатку віддали сусідам, а згодом з'явилася і мати. "Відчуваю свою вину, мабуть. Розумію, що могло стати гірше. Дуже великі втрати на балконі, але добре, що діти живі і здорові", - зізнається Олена Явтушенко.

Дітлахи розповідають, що квартиру запалив Сашко, який грався із сірниками, котрі знайшов біля школи. Настуня зі ще одним другом була в іншій кімнаті, а коли брат вибіг із балкона, що палав, діти самі стали гасити вогонь – із переляку носили воду склянками. "Я розгубилася і не додумалася до відра", - каже дівчина. Коли ж зрозуміли, що самим не впоратися, старша подзвонила до рятувальників. Діти побоювалися, що пожежники не повірили їм, але все одно чекали порятунку.

Мама дітей твердить, що самих їх залишає рідко, а напередодні зробити це змусили обставини – поїхала в сусіднє місто. "У мене був підробіток. Мені треба було вікна помити. Я не могла їх узяти з собою, це додаткові кошти. Але тепер розумію, що ніякі кошти не треба", - каже вона. Цей випадок уже розглядає служба в справах дітей. Ніч родина провела в місцевого священника, вдень погорільці повернулися до квартири.

Тим часом у Херсоні оголосили триденну жалобу, оскільки цієї ночі троє дітей та їхня матір загинули в пожежі. Вижив тільки батько, із численними опіками він зараз у лікарні. Займання сталося у старій двоповерховій будівлі на 12 квартир. Спочатку полум'я охопило одне з помешкань. Потім сягнуло даху і швидко поширилось.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація