Під Києвом закрили колонію, а місцеві коти та собаки залишилися неприлаштованими: що відомо про долю чотирилапих

Під Києвом закрили колонію, а місцеві коти та собаки залишилися неприлаштованими: що відомо про долю чотирилапих

Фото: УНІАН

Для частини тварин шукають власників.

Понад 70 котів і два десятки службових собак наразі перебувають за п'ятиметровим парканом із колючим дротом. У містечку Буча, що під Києвом, розформували виправну колонію. В'язнів розвезли по інших тюрмах, сам заклад консервують. Натомість коти, які жили із ув'язненими в камерах, і собаки, що охороняли територію, залишаються неприлаштованими.

Про долю чотирилапих мешканців тюрми йдеться 26 січня у сюжеті ТСН.19:30.

Хоч в'язницю вже розформували, на територію журналістів не пропускають. Останніх в'язнів вивезли ще місяць тому. Половину тварин, які жили на території колонії, забрали співробітники. Ще кількох літніх псів прилаштують до притулків. Для решти шукають власників. Щоправда, віддають не всіх і не всім.

"Ми знаємо характеристики кожної собаки, що прилаштовується. І ми розуміємо, що є такі тваринки, яких ми не можемо прилаштувати в приватні руки. Про це навіть не йдеться", — зазначила зоозахисниця Ірина Мурга.

Трохи легше з котами. Вони без проблем приручаються. Більшість із них жили із в'язнями просто в камерах. Але є інша проблема. За роки роботи колонії їх багато розплодилося.

"Правки в законі є, які дозволяють в'язням тримати тварин у камерах, але їх же ніхто не оглядає і не стерилізує. Популяція могла б бути меншою набагато. На сьогодні вже забрано з території 66 котів", — додає зоозахисниця.

І це ще не кінець. Ірина щодня приїздить до колонії і забирає звідти нових і нових пухнастих. Майже всі слабкі та потребують лікування.

"Просимо волонтерів і всіх небайдужих відгукнутися! Кому потрібні собаки для охорони підприємств, звертайтеся! Деталі стосовно службових собак та реквізити для фінансової допомоги (купівля корму) можна дізнатися за телефонами: Тетяна +38 067 799 1826, Ірина +38 096 944 6644", — йдеться на сайті міста Ірпінь.

Під Києвом розформували виправну колонію, але тамтешні коти та собаки залишилися не прилаштованими

Під Києвом розформували виправну колонію, але тамтешні коти та собаки залишилися не прилаштованими

Повʼязані теми:

Наступна публікація