Під Києвом та Львовом побудують "модельні в'язниці": чим вони відрізнятимуться від звичайних

Під Києвом та Львовом побудують "модельні в'язниці": чим вони відрізнятимуться від звичайних

Фото: УНІАН

За словами Дениса Малюськи, у таких в'язницях хочуть акцентувати увагу на нормалізації життя людини.

Під Києвом і Львовом побудують так звані модельні в'язниці. У Міністерстві юстиції України почали підготовку проєктної документації.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телеканалу "Дом".

За словами Малюськи, у "модельних в'язницях" тестуватимуть усе, що придумано у світі, і все, що придумає відомство. Зокрема, хочуть акцентувати увагу на нормалізації життя людини.

"Зараз у в'язниці він навпаки відвикає від нормального життя, за нього готують їжу, йому подають, його дисциплінують, він сидить або в камері, або на годину виходить на вулицю "потинятись" двориком - це не адаптація людини до нормального життя, це навпаки його деградація", - пояснив міністр.

У в'язницях хочуть змінити систему охорони по периметру. Натомість буде впроваджена динамічна охорона - співробітники пенітенціарної системи стежитимуть за безпекою зсередини.

Як в Європі, для наших ув'язнених та охоронців має стати повсякденним заняттям гра у футбол.

"Ми повністю змінюємо все, що пов'язано з системою виконання кримінальних покарань. Там вже багато людей звільнені. Ми, як і планували, як і декларували на початку цього процесу, що не звільняємо людей просто так, ми звільняємо з тим, щоб зробити більш ефективними, підняти зарплати тим, хто залишиться", - зазначив Малюська.

Нагадаємо, Мін'юст вигадав, як соціалізувати ув'язнених підлітків. Для цього створили пілотний проєкт і планують запрошувати у СІЗО відомих українських спортсменів, артистів та лідерів думок. 

Мін'юст спробує вирішити проблему соціалізації підлітків, які перебувають за ґратами

Мін'юст спробує вирішити проблему соціалізації підлітків, які перебувають за ґратами

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація