Під Києвом стаффордширський тер’єр напав на 7-річного хлопчика: фото

Під Києвом стаффордширський тер’єр напав на 7-річного хлопчика: фото

Трибуна Бровари

Батько каже, що життю сина нічого не загрожує: у нього лише розірвана мочка лівого вуха.

Під Києвом стаффордширський тер’єр напав на 7-річного хлопчика.

Подія сталася сьогодні, 19 квітня, близько 12 години на території спортивного майданчика, що біля буд.№10 на бульв. Незалежності.

Про це повідомляє місцеве видання "Трибуна Бровари".

Як розповідає свідок Сергій, хлопчик гойдався на гойдалці на дитячому майданчику, що межує з огородженим сіткою футбольним полем. У цей час на футбольному полі жінка вигулювала стаффордширського тер’єра: говорила по телефону, а тварина без намордника та повідка бігала всередині огорожі.

За словами Сергія, він уже доходив до під’їзду свого будинку, як почув крики жінки та дитини. Як зазначає свідок, у цей час власниця тварини відтягувала від хлопчика амстафа.

Кирило, батько дитини, каже, що син пішов гуляти в сусідній під’їзд до однокласника. Однак той учив уроки, тож хлопчик на дитячому майданчику очікував батька, щоб разом піти у магазин. У якийсь момент дитина вирішила зайти на футбольне поле і відкрила хвіртку. Власниця пса почала кричати, щоб хлопчик якнайшвидше вийшов, і дитина почала бігти геть. Проте амстаф наздогнав хлопчика вже за межами футбольного поля і повалив на землю.

Фото6 Трибуна Бровари

Свідки кажуть, що жінка не могла самотужки одягнути тварині намордник та повідець, і просила у них допомоги.

Очевидці події викликали поліцію та швидку. Медики госпіталізували дитину в лікарню.

Кирило каже, що життю сина нічого не загрожує – у нього лише розірвана мочка лівого вуха. Хлопчику зашили рану і через 10 днів мають зняти шви. Проте син дуже злякався, тож звертатимуться за допомогою до психолога.

За словами чоловіка, власники собаки усвідомлюють свою провину і готові компенсувати витрати на лікування дитини. Також вони показали документи на тварину, однак довідок про щеплення пса не надали, тож за амстафом спостерігатимуть 10 днів.

Батьки потерпілого хлопчика особливих претензій до власників тварини не мають, кажуть, що значно більші – до влади міста, яка не подбала про належну кількість майданчиків для вигулу тварин, тож собаки і змушені ділити з дітьми огороджені території.

До слова, у Броварах є 11 спеціально відведених місць для вигулу тварин, проти вони, за словами мыстян, зовсім не облаштовані.

У Кременчуці Полтавської області собака напав на дитину, яка гуляла у парку. Пес був на поводку, але без намордника. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація