Під Києвом розгулює кенгуру: на відео тварина прострибнула автомобілі на парковці і зникла у полі

Під Києвом розгулює кенгуру: на відео тварина прострибнула автомобілі на парковці і зникла у полі

Фото: ТСН

Кенгуру перестирбнув через наглядача і чкурнув у поле.

У Київській області, одразу біля кількох сіл, шукають кенгуру. Тварина втекла із приватного звіринця ще напередодні - перестрибнула через доглядача, коли той відчинив хвіртку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Керівниця історико-етнографічного музею "Українське село", в середині якого невеликий зоопарк, розповідає: співробітник привіз кенгуру поїсти, тож заїхав із візком корму до вольєра. Але тварина проміняла їжу на волю, залишила свого годувальника у клітці. 

"Кенгуру перескочив через наглядача і через відчинену хвіртку втік. Спочатку пересувався не так швидко... Але ми не встигли. Тварина все ж досить швидка", - розповіла керівниця музею Катерина Тимошенко. 

Тварина пробігла територією усього комплексу, а тут не одна сотня метрів. Ворота були відчинені і кенгуру вибіг назовні - просто чкурнув у поле. Усе це зняла камера спостереження. На кадрах кенгуру вибігає, прострибує автомобілі на парковці і зникає у полі. 

Після втечі доглядачеві стало зле. Чоловіку викликали швидку. Керівниця етнокомплексу каже, що він перехвилювався

Місцеві розповідають, що бачили зникле кенгуру неподалік. Тварина швидше за все перескочила через поле і біля навколишніх сіл. Напередодні пошуковцям вдалося знайти сліди кенгуру за кілометр від комплексу. І судячи з них тварина побігла далі туди - через поле, ліс.

Тварина може розвити швидкість понад 60 кілометрів за годину. І попри це керівник Миколаївського зоопарку Володимир Топчій каже: упіймати втікача – реально, є кілька способів.

"Якщо буде знайдено місце, де він ховається - найкраще захистити місце сіткою і таким чином зловити. Можна звичайно знерухомити, але це складно - розрахувати дозу препарату, що б тварина не загинула", - пояснив він.

Вже пообіді волонтери повідомили ТСН, що отримали дзвінок, що кенгуру побачили жителі села за десяток кілометрів від місця втечі. Зоозахисники рушають на пошуки туди.

Кенгуру, який втік з етнокомплексу в Київській області, побачили за 10 кілометрів від місця втечі

Кенгуру, який втік з етнокомплексу в Київській області, побачили за 10 кілометрів від місця втечі

Повʼязані теми:

Наступна публікація