Під Києвом на мільйонному хабарі погоріли голова ОТГ і його заступник: фото

За 25 тисяч доларів США та 700 тисяч гривень посадовці гарантували комерсантам перемогу у земельному аукціоні.

Керівництво однієї з найбільших об’єднаних територіальних громад Київщини поблизу столиці погоріло на понад мільйонному хабарі.

Під час досудового розслідування встановлено, що голова ОТГ та його заступник вимагали хабар від підприємців-забудовників. Співробітники спецслужби, зокрема задокументували, що за 25 тисяч доларів США та 700 тисяч гривень посадовці гарантували комерсантам перемогу у земельному аукціоні.

Про це повідомляє пресцентр СБУ

За зазначену вище суму чиновники обіцяли підписання договору оренди земельної ділянки, загальною площею 12 га для будівництва багатоквартирних житлових будинків.

Зловмисники також сприяли у зменшенні оціночної вартості земельних ділянок більш ніж у 10 разів. Через дії чиновників, бюджети різних рівнів могли недоотримати сотні тисяч гривень. 

Правоохоронці задокументували отримання посадовцями "авансу" та затримали їх згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання основної частини неправомірної вигоди.

Наразі у межах розпочатого кримінального провадження тривають обшуки за місцями роботи та проживання чиновників.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Нагадаємо, на Львівщині на хабарі погорів архітектор комунального підприємства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація