Під Києвом горять торфовища - в одному з районів столиці погіршився стан повітря

Під Києвом горять торфовища - в одному з районів столиці погіршився стан повітря

Фото: УНІАН

В Обухівському районі триває гасіння пожежі на торфовищі площею 1,4 га.

У Голосіївському районі Києва погіршився стан повітря через пожежу на торфовищах у Обухівському районі Київської області.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

"У селі Романків, що в Обухівському районі, горить понад 1,4 га торфовищ, гасіння продовжується. Через погодні умови та велику площу загоряння спостерігається погіршення повітря у Голосіївському районі м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі на місце події направлено "Київський лабораторний центр МОЗ України" та лабораторію КАРС "Київська служба порятунку" для проведення замірів.

Окрім цього у КМДА дали поради, що робити у випадках задимленості. Зокрема, фахівці радять обмежити перебування на відкритому повітрі, а дітям і вагітним жінкам краще відмовитися від тривалих прогулянок.

До того ж мешканцям варто тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. Відкриваючи вікна, слід завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати, ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря.

"Проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря; збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі; не гуляти під дощем, а якщо потрапили під дощ – за першої можливості прийняти душ. Якщо у вас з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря", - додали у держадміністрації.

Зауважимо, щодо ситуації в інших районах столиці нині інформації немає, незважаючи на те, що мешканці усього Києва повідомляли про погіршення повітря.

Нагадаємо, протягом останніх днів у соціальних мережах користувачі скаржаться на якість повітря у Києві. За додатком SaveEcoBot індекс якості повітря в Києві наближався до негативних позначок. Інший ресурс AirVisual показав загальний індекс забруднення в столиці понад 160 одиниць при нормі від 0 до 50. За таких показників радять закривати вікна, а на вулицю виходити у захисних масках.

Своєю чергою прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що уряд займається вивченням ситуації із аномальним забрудненням повітря у Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація