Під дощем, але з гарним настроєм: як Новий рік зустрічають у Києві, Львові, Дніпрі та Одесі

Під дощем, але з гарним настроєм: як Новий рік зустрічають у Києві, Львові, Дніпрі та Одесі

Фото: УНІАН

Біля головних ялинок не заплановані концерти.

Без масових гулянь і скупчення людей. Цьогоріч такого "карантинного" святкування очікують в українських містах.

Про це 31 грудня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

КИЇВ

Увечері 31 грудня заповнена людьми Софійська площа в Києві, де розташована головна новорічна ялинка України.

Через карантин концертів не буде. Нині в столиці накрапає дощ.

Карантинне святкування: як зустрічають Новий рік на Софійській площі

Карантинне святкування: як зустрічають Новий рік на Софійській площі

ДНІПРО

Дніпро готується до святкування не так, як зазвичай - без концертів та ярмарків на площах. Просто неба працюють лише пересувні кав’ярні.

Цього року в Дніпрі облаштували чимало пішохідних зон, де можна гуляти, але водночас уникнути натовпів. Загалом у місті 12 основних локацій. 50 кілометрів гірлянд, 400 декоративних конструкцій та ще три кілометри гілочок зі штучної хвої. На всю цю красу витратили понад 5 млн грн. Як кажуть у мерії, не економили. Тож святкові прикраси придбали не китайські, а європейських виробників.

На цих локаціях нині чимало людей. Але ще багато містян поспішають з роботи додому, або ж докуповують подарунки та смаколики, поки крамниці ще працюють.

Ще один фактор, що спонукатиме дніпрян саме до домашнього святкування у вузькому колі, - громадський транспорт. Його роботу цієї новорічної ночі не подовжуватимуть, як зазвичай.

ОДЕСА

Одеса теж засяяла вогнями ілюмінацій. Дерибасівська, Потьомкінські сходи, Приморський бульвар – десятки кілометрів гірлянд спалахують щовечора у ці святкові дні.

Біля міської ялинки безліч фотозон, колони будівлі міської ради перетворилися на новорічні льодяники.

Працює традиційний ярмарок. Щоправда, пригощання не таке різноманітне, як зазвичай. Але глінтвейн і солодощі є. Людей менше, ніж у минулі роки.

І туристів теж небагато. Але гуляти дуже комфортно. Адже в Одесі сьогодні вдень було 13 градусів тепла й дуже сонячно. Тож на пляжах був справжній аншлаг. Сміливицю, яка наважилися зануритися, ми побачили єдину. А от подихати морським повітрям, погодувати чайок та сфотографуватися на тлі хвиль охочих було чимало.

Ближче до опівночі людей на вулицях побільшає - усі чекають на феєрверки. Їх буде чотири - в кожному районі міста, щоб уникнути натовпів. А традиційні концерти відбуватимуть в онлайн-режимі.

Як готуються зустріти Новий рік в Одесі, Дніпрі та Львові

Як готуються зустріти Новий рік в Одесі, Дніпрі та Львові

ЛЬВІВ

У Львові цілий день іде дощ, а надвечір була навіть злива. Тому на вулицях людей дуже мало.

А ось кафе та ресторани заповнені відвідувачами. Нагадаємо, попри карантин влада дозволила закладам громадського харчування працювати всю новорічну ніч.

Автори: Антон Страшко, Ольга Павловська, Олена Черняєва, Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація