Педофіл намагався розбестити учнів столичних шкіл: чому діти не захищені у навчальних закладах

Педофіл намагався розбестити учнів столичних шкіл: чому діти не захищені у навчальних закладах

Фото: скриншот з відео

Чоловіка затримала поліція.

На столичному Подолі педофіл розгулював двома школами і намагався розбестити дітей. Обидва навчальні заклади розташовані на одній вулиці. Правоохоронці збоченця затримали. Що йому загрожує і чому діти не захищені у навчальних закладах - у сюжеті ТСН.19:30.

Завдяки камерам спостереження директор школи разом з батьком потерпілого вишукували зловмисника. Його зафільмувала камера в холі. Чоловікові вдалось зайти до приміщення попри охорону, яка мала би перевіряти всіх відвідувачів. Директор гімназії №123 Володимир Конончук не заперечує, що охоронець порушив посадові обов’язки.

Потім зловмисник пішов до іншої школи. Там він також потрапив в об’єктив камери спостереження. "Коли багато людей, то чергова і не побачила, що він спустився до туалету. Ну, і виник такий прецедент", - каже заступниця директора школи №2 Зінаїда Діденко.

У Києві піймали педофіла, який намагався розбестити дітей у двох столичних школах

У Києві піймали педофіла, який намагався розбестити дітей у двох столичних школах

В обох будівлях чоловік заходив до хлопчачих туалетів. Жертвами його розпусних дій стали два учні молодших класів. На щастя,  хлопчакам вдалося втекти від незнайомця. "Він зайшов так само до вбиральні, де побачив дитину. У нього виник повторно умисл вчинити будь-які розпусні дії, а саме зґвалтування", - розповів керівник Подільського УП ГУНМ у місті Києві Владислав Іщенкою.

Мати учениці школи №123 каже, що безпека у школі відсутня. "Скільки разів було, що я чекаю дитину в вестибюлі, а заходять сторонні люди. Вони просто йдуть, їх охорона взагалі не питає що? де? як? Система безпеки в школі взагалі відсутня, одна камера - 750 дітей навчається в школі", - розказує Ірина Сергієнко. 

Психологи радять в таких ситуаціях кричати та втікати. А от наслідки від подібних інцидентів, якщо дитину належно не підтримати, можуть бути серйозними. "Вона не буде себе поважати, впаде самооцінка. Дитина буде себе гнобити, соромиттся себе. З часомце може призвести до того, що вона може не захотіти жити", - пояснила психолог Наталія Ломоносова. 

В одній зі шкіл охоронця, який проґавив непроханого гостя, обіцяють притягнути до дисциплінарної відповідальності. Утім, це проблему не вирішить, кажуть освітяни. "Треба вводити муніципальну охорону, поліцію або міліцію, як свого часу колись було. Охоронці, які є  в штатному розписі, вже, на жаль, не можуть виконувати свої обов’язки в повній мірі", - каже директор школи.

Зловмиснику уже оголосили підозру. З часом беруть запобіжний захід. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Кореспондент ТСН Антон Коцуконь.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація