Падіння стовпів на Шулявському мосту: контактну мережу тролейбусів відновлено

Падіння стовпів на Шулявському мосту: контактну мережу тролейбусів відновлено

Фото: КМДА

Підрядник виконав роботи за власний рахунок.

На Шулявському мосту в Києві відновили контактну мережу тролейбусів. Крім того, у ніч із 31 грудня проти 1 січня зовнішнє освітлення працюватиме в штатному режимі.

Про це повідомили у КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", передає пресслужба КМДА

"Роботи зі встановлення опор освітлення, відновлення контактної мережі тролейбусу та мережі зовнішнього освітлення виконано підрядником у межах гарантійних зобов’язань за власний рахунок", - розповіли у відомстві.

Крім того, було здійснено додаткові перевірочні розрахунки несучої здатності конструкцій основ опор освітлення, через руйнування яких трапилась аварійна ситуація.

"Попередні висновки щодо неякісно виконаних зварювальних швів основ опор освітлення на заводі-виробнику підтверджуються. Брак зазначених конструкцій усунуто силами підрядника в супроводі фахівців Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона", - додали в КМДА.

Також там зазначили, що наразі підрядник збирається висунути претензію заводу-виробнику конструкцій основ опор освітлення, в результаті руйнування яких сталась аварія. Крім того, триває робота щодо відшкодування збитків власникам транспортних засобів, що постраждали.

Нагадаємо, 15 грудня сталося падіння трьох опор освітлення в районі транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі. Один зі стовпів упав на машину

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до поліції через падіння стовпів на Шулявському мосту. Він наголосив, що однозначно головна відповідальність — на генеральному підряднику, який відповідає за якість робіт. 

Мер Києва підкреслив, що на новий міст підрядник дав гарантію 50 років. І тепер генпідрядник здійснить усі роботи власним коштом.

Менше року від ремонту: чи є вже версії причини "стовпопаду" на Шулявському мості

Менше року від ремонту: чи є вже версії причини "стовпопаду" на Шулявському мості

Повʼязані теми:

Наступна публікація