Падіння бурульок та ожеледиця: мешканців Києва попередили про нову небезпеку

Падіння бурульок та ожеледиця: мешканців Києва попередили про нову небезпеку

Фото: УНІАН

У Кличка закликали пішоходів та водіїв бути обережними на вулиці.

У Києві в неділю, 4 березня, через температурні перепади очікується ожеледиця та існує небезпека падіння бурульок із дахів.

Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації.

"Унаслідок температурних перепадів на дахах будинків, частинах будинків, що виступають, та на великих деревах утворюються крижані бурульки. Тож особливо небезпечним є перебування біля покрівель і дахів будинків – можливе падіння снігу, льоду та бурульок", – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим у КМДА звернулись до людей із проханням бути уважними та обережними під час прогулянок, не заходити за межі встановлених огорож, а там, де їх немає, – звертати увагу на наявність криги та снігу на дахах будинків та деревах.

"Якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум, в жодному разі не можна зупинятись, підіймати голову та роздивлятись, що відбувається, можливо, це схід снігу або крижаної брили; бігти від будівлі теж не можна, треба якомога швидше притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям", - порадили у КМДА.

До того ж водіїв закликали не паркувати машини біля будинків і дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, не забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; не користуватися автотранспортом із літніми шинами.

Нагадаємо, у суботу, 3 березня, до України зайшов черговий циклон із сильними снігопадами та хуртовинами. Внаслідок його впливу в Україні очікують складні погодні умови: у південних, східних, більшості центральних областей ітиме сильний сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація