"П'яний охоронець зачинився сам і більше нікого не впускав": мешканці - про трагедію біля укриття у Києві

"П'яний охоронець зачинився сам і більше нікого не впускав": мешканці - про трагедію біля укриття у Києві

Ракетна атака по Києву 1 червня – фото наслідків / Фото: ГУ ДСНС у Києві

Втім, охоронець стверджує, що зачинити укриття - це рішення адміністрації. 

Мешканці, які проживають біля поліклініки №3 у Деснянському районі Києва і які вночі 1 червня під час ракетної атаки намагалися потрапити до бомбосховища, розповіли, що не вперше не змогли потрапити до укриття. Втім, охоронець стверджував, що зачинити укриття - це рішення адміністрації. 

Про це кияни розповіли Суспільному.

"Восени було таке, взимку не пам’ятаю. Це вже не перший раз, що закрито. А охоронець ще стверджував, що це рішення адміністрації. Що адміністрація дала вказівку закрити входи… Я хочу сховатися, чому мені закриті двері, я хочу жити”, — розповіла Суспільному місцева мешканка.

Чоловік, який був на місці трагедії, каже, що охоронець, який, за словами очевидців, був п'яним, сам зачинився всередині укриття. До нього стукали жінки з дітьми, а він їх не впускав. 

Жителька району розповіла, що людей неодноразово виганяли зі сховища. Вони писали скарги і звернення. За словами жінки, аварійні виходи з нього були зачинені. Також вона розповіла, що деякі мешканці повідомляли про проблему у службу підтримки 15-51. Там відповідали, що зв’язувалися з адміністрацією, які повідомили, що зі сховищем все гаразд.

Стало відомо, що охоронця укриття арештували. Як розповіли мешканці сусідніх будинків для NV, за останній місяць охоронець укриття розпивав алкоголь на робочому місці та не відчиняв двері. Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин.

Тим часом голова столичної Деснянської районної державної адміністрації Дмитро Ратніков стверджує, що працівником нічної зміни був відкритий центральний вхід поліклініки. Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні. 

Зачинене укриття у Деснянському районі

У Деснянському районі через падіння уламків ракет загинуло троє людей. Вони бігли до укриття у поліклініці №3, але воно виявилося зачиненим. За словами мешканців, вони просили відкрити бомбосховище - і в той момент на них упали скалки. Для двох жінок та дитини вони виявилися смертельними. 

У поліції підтвердили, що загинули 9-річна дівчинка та її 34-річна мама, а також 33-річна жінка. Крім того, 12 осіб отримали поранення. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація