Ожеледиця, хуртовини та снігові замети до 20 см: до чого готуватися Києву найближчими днями

Ожеледиця, хуртовини та снігові замети до 20 см: до чого готуватися Києву найближчими днями

Протягом усього тижня утримаються складні погодні умови.

У Києві на дорогах столиці очікується ожеледиця. На 10 лютого оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Удень 11 лютого та вночі 12 лютого, за прогнозами синоптиків, значний сніг та мокрий сніг (приріст снігу 10-20 см), налипання мокрого снігу. А також пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини; на дорогах снігові замети.

Окрім того, 12 лютого очікується зниження температури: вночі до 10-12° морозу, вдень до 8-10° морозу.

Протягом усього тижня утримаються складні погодні умови, зазначили у КМДА. Дорожники та комунальні служби продовжують працювати в режимі нон-стоп: понад 6,5 тисячі людей прибирають місто від снігопаду та криги. На дорогах столиці вдень працює 470 одиниць спецтехніки КК "Київавтодор".

Міська влада просить киян за можливості утриматися від поїздок на власних авто та надати перевагу громадському транспорту.

Окрім того, водіїв закликають не паркувати автомобілі на узбіччях вулиць та доріг, аби забезпечити безперешкодний рух спецтехніки. Транспортні засоби, що заважатимуть прибирати сніг, евакуюють. Так, тільки за минулу добу евакуйоване 141 авто, а більше 80 – переміщено.

Нагадаємо, у Києві для рятувальних операцій задіяли БТР. Поліцейські допомагають розчищати сніг на території навчальних закладів столиці. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація