Отруєння суші в Києві: постраждалим подобався смак, а тепер вони готують судові позови

Отруєння суші в Києві: постраждалим подобався смак, а тепер вони готують судові позови

Кількість отруєних людей зросла до 24 осіб.

У столиці 24 людини отруїлися після того, як в одному з ресторанів японської кухні наїлися суші. Стан постраждалих середньої тяжкості, загрози життю немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди потрапляли до інфекційного відділення з однаковими симптомами: бліда шкіра, нудота, млявість та підвищена температура – аж до 40 градусів. "Смак був нормальний, ми навіть думали: ой, які смачні суші. Це була акція, тобто ми замовили і отримали у два рази більше", - розповіла постраждала Христина Гусєва.

У Києві 24 людини отруїлися, поївши суші в одному з ресторанів японської кухні

У Києві 24 людини отруїлися, поївши суші в одному з ресторанів японської кухні

Дівчина розповідає, що суші з подругою купили в ресторані та понесли додому. Зіпсуватися дорогою харчі не могли, бо вже за 10 хвилин роли разом їли з друзями. Усі вони за якийсь час відчули різкий біль у животі і температуру, що невпинно піднімалася. Коли було вже замалим не під 40, викликали швидку. В лікарні з 10 осіб опинилися четверо, інші лікуються дома. "Я не знаю, до якого стану треба було довести ці продукти, щоб дати людям, щоб настільки масово люди отруїлись! Стан жахливий, відчуття жахливі. Нарешті хотіли відчути літо – і опинились тут", - розповіла постраждала дівчина.

Діагноз "гостра кишкова інфекція" медики встановили в 24 киян. Сам ресторан уже закритий, на дверях оголошення, що це сталося через технічні причини – ані слова про отруєння немає. Держпродспоживслужба вже виявила чисельні санітарні порушення, відібрали мікробіологічні зразки і передала їх у лабораторію. За тиждень обіцяють отримати результати та визначити, що саме стало причиною отруєння. Наразі ж відомо, що в працівників закладу не було санітарних книжок, також у приміщенні порушувалися температурні режими зберігання продуктів. "Порушення технологічного процесу, умов приготування, умов зберігання, транспортування. Холодильне обладнання, яке мало б мати 6 градусів, мало 15", - розповів керівник головного управління Держпродспоживслужби України Олег Рубан.

Юрист ресторану Марія Фельмецгер повідомила, що всередині проводять дезінфекцію, а внутрішню перевірку роблять по всій мережі, проте інші ресторани не закрили, бо там усе гаразд. "Насправді багато порушень не було, медкнижки є, але просто їх не було на той час. Ззовні не було ознак, це не був прострочений товар. Можливо, були якісь бактерії, сертифікати якості були надані. Говорити предметно можна, коли ми будемо знати результати", - каже правник.

Водночас отруєні клієнти вже міркують над тим, щоби позиватися до суду. Юлія Вдовіна в лікарні вже третій день – на суші витратила 300 гривень, на лікування ж уже не менше 1000. "Чек у нас є. Треба залучати юристів, щоби довести справу до кінця", - вважає вона. Якщо провину власника закладу вдасться довести, йому загрожуватиме штраф або ж позбавлення волі до шести років.

Як уже повідомлялося, 23 людини опинилися в лікарні після відвідин ресторану "Суши Ленд Євразія" на вулиці Дмитрівській, що в Києві. У них виявили кишкову інфекцію, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація