Особливий велодень: у Києві відкрили легендарний велотрек

Особливий велодень: у Києві відкрили легендарний велотрек

Субота стала святом здорового способу життя в столиці.

В багатьох містах України відбувся велодень. У столиці він був особливим, адже там відкрили оновлений велотрек, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Велика кількість велосипедистів і перекриті вулиці спричинили затори навіть у вихідний день. Водії нарікали на те, що інформаційної кампанії-попередження про перекриття вулиць не було, тому вони не змогли вчасно обрати інші маршрути, тож запізнювалися у справах. Володарі ж двоколісних "коней" тим часом міркували про зміни в ставленні автомобілістів до велосипедистів на дорогах, а також нестачу велотрас у столиці. "Візьміть той же Труханів острів – повністю пішохідна зона, в яку зхапускаються всі машини. Є вже смертельні випадки", - обурювався один із них.

Дві колони велосипедистів взяли участь у масштабному велопробігу вулицями Києва

Дві колони велосипедистів взяли участь у масштабному велопробігу вулицями Києва

Мер міста Віталій Кличко також обрав у суботу велосипед. Киянам він пообіцяв, що велодоріжки будуватимуть і далі, а от там, де місця фізично замало, як на Трухановому острові, треба враховувати інтереси всіх. "Ми обмежили рух, але повністю закрити рух ми не можемо. Ми встановлюємо камери – машини, які будуть перевищувати швидкість 20 км/год, у них будуть вилучати пропуск", - пообіцяв керівник КМДА.

Саме Кличко очолив колону на оновлений після понад півстоліття простою столичний велотрек. Над спорудою буквально нависають елітні новобудови, а на його місці вже навіть хотіли звести висотку, але здоровий глузд переміг – спортивний об'єкт відновили. Цей день став особливим для 79-річного Анатолія Полішевського, який тренувався на треку ще школярем, а потім став чемпіоном Радянського Союзу. Чоловік вірить, що із появою цього місця кияни ще більше полюблять спорт. "Це здоровий спосіб життя, щоб люди не займалися зайвими всілякими справами", - каже він.

Мрії маленького Іллі Полякова вже починають здійснюватися – трек відновлено, а отже, з'явилося місце для тренувань. Тепер мета хлопця більша. "Хочу стати чемпіоном Європи або світу", - каже він. Він розповів, що раніше доводилося заради спортивної мрії їздити за кількасот кілометрів від дому, а тепер умови є в рідному місті. "У нас в Україні лише у Львові велотрек, і нам треба їхати до Львова, а це коштує грошей", - пояснив юний велосипедист. Міський голова сподівається, що не лише тренування, а й змагання на оновленому Київському велотреку стануть регулярними.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація