Оновлення прилеглої території та графіку електричок: у Мінінфраструктури розповіли, як хочуть оновити Київський вокзал

Оновлення прилеглої території та графіку електричок: у Мінінфраструктури розповіли, як хочуть оновити Київський вокзал

Фото: УНІАН

Для цілісного розвитку планують залучити британське дизайн-бюро.

Міністерство інфраструктури України планує масштабно оновити Київський залізничний вокзал, навівши лад на прилеглій території та впорядкувати графік приміських електричок та міського транспорту.

Про це на нараді повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Київський вокзал має стати центральним об’єктом транспортної інфраструктури Києва. Ми маємо дати цілісне бачення його розвитку для Києва, киян і гостей міста. У Київського вокзалу повинен бути нормальний громадський простір. Привокзальна площа має стати зручною для пасажирів. Це те, про що ми вже говорили з мером Києва Віталієм Кличком, і що повинно бути реалізовано якомога швидше", - заявив він.

За словами Омеляна, міська влада столиці спільно з "Укрзалізницею" спочатку повинна навести лад на прилеглій території та облаштувати зручні для пасажирів транспортні розв’язки та пішохідні переходи. Він також підкреслив, що роботи над цим розпочнуться вже влітку 2019 року.

"Це – те, що ми можемо зробити вже протягом цього року, щоб зробити під’їзди до вокзалу більш зручними і дати людям чистоту і порядок. На більш далекоглядну перспективу розробляється план перетворення вокзалу і прилеглої території на єдиний транспортний вузол і зручний громадський простір, цей проект буде зреалізовано у форматі державно-приватно партнерства. Укрзалізниця спільною з провідним британським дизайн-бюро вже готує предпроект з цілісного розвитку київського вокзалу і прилеглої території", - підкреслив очільник Мінінфраструктури.

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" планують повністю оновити весь рухомий склад київської та приміської електричок, а також створити столичний S-Bahn – мережу приміської залізниці.

Вокзальний рейд: ТСН разом з ювенальною поліцією перевірила вокзал на наявність безпритульних дітей

Вокзальний рейд: ТСН разом з ювенальною поліцією перевірила вокзал на наявність безпритульних дітей

Повʼязані теми:

Наступна публікація