Онлайн-марафон, театр з балкона і увімкнені фонтани: як у неділю в Києві святкуватимуть День міста

Онлайн-марафон, театр з балкона і увімкнені фонтани: як у неділю в Києві святкуватимуть День міста

Фото: УНІАН

Концерт кияни почують на радіо.

День Києва у неділю, 31 травня, святкуватимуть у теле- та онлайн форматі через запроваджені обмеження і заборону на масові заходи у зв’язку із коронавірусом COVID-19. Саме цього дня у столиці розпочнеться сезон роботи фонтанів. 

Детальну програму святкування опублікували у КМДА.

У неділю, 31 травня, від ранку в ефірі телеканалу "Київ" триватиме святкова програма. Мешканцям столиці підготували привітання, тематичні сюжети. Кияни також матимуть змогу взяти участь у телевікторині. На глядачів чекають радіоконцерти гуртів О, "On I Ona", "ADAM", "Нумер 482", "Green Grey".

Крім того, відбудеться трансляція "Пробігу під каштанами". Через карантин у 2020 році марафон відбудеться в онлайн-форматі. Водночас, 30 та 31 травня о 20:00 відбудеться трансляція концерту Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького.

Жителі міста, які 30 або 31 травня о 20:00 будуть проходити повз будівлю театру опери і балету для дітей та юнацтва, зможуть побачити музичне вітання артистів з театрального балкона.

Зазначимо, що уперше офіційне святкування Дня Києва було у 1987 році. Відтоді українська столиця щороку святкує День міста в останні вихідні травня.

Традиційно сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня. Але цьогоріч відновлення їхьої роботи перенесли на кінець травня, у зв'язку з карантинними обмеженнями. 

Наразі перед відкриттям столичних фонтанів комунальники вже розпочали підготовчі роботи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація