Охорона медуніверситету Богомольця жорстоко побила журналіста, який знімав страйк - ЗМІ

Охорона медуніверситету Богомольця жорстоко побила журналіста, який знімав страйк - ЗМІ

Фото: УНІАН

Чоловіка затягнули до приміщення і били ногами.

У Києві охоронці медичного університету ім. Богомольця на очах у людей побили журналіста, який знімав документальний фільм про страйк, та відібрали його речі й документи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє "Слідство.Інфо".

За словами студентки Катерини Павловської, він спитав у охорони одного із незаконно забарикадованого корпусу вишу, як потрапити в університет і чому занять досі немає.

"Охорона затягла його в приміщення через вікно і почала бити ногами. На вимогу активістів та студентів припинити побиття - закрила вікно шторами. Навіть прибуття екіпажу поліції не зупинило знущання, Яценка продовжували безжально бити", - додала студентка.

Жорстоко побили журналіста Олега Яценка, який знімав документальний фільм про «страйк» в медуніверситеті Богомольця. За ...

Опубликовано Слідство.Інфо 27 февраля 2018 г.

Приблизно через 40 хвилин чоловіка відпустили, проте відібрали документи, рюкзак із телефоном і фотоапаратом та розчавили окуляри.

Олег Яценко про побитиття. Невідомі агресивні люди, які представилися охороною університету вкрали в нього паспорт, телефон, фотоапарат, рюкзак і розчавили окуляри! ПОЛІЦІЯ ВІДКРИЙТЕ ДВЕРІ МЕДВИШУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ, ДЛЯ НАВЧАННЯ!!! #Амосова, #поліція, #ОПГ

Опубликовано Uliana Kovalchuk 27 февраля 2018 г.

Нагадаємо, 20 лютого одночасно в усіх медичних закладах України було розпочато обов’язкове тестування майбутніх лікарів-стоматологів. Студенти НМУ ім. Богомольця скласти іспит не змогли. Керівництво вишу пояснило, що представники Центра тестування при Міністерстві охорони здоров’я не з’явилися на екзамен. Через зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка має вивчити ситуацію, що склалася. 

Після цього студенти та трудовий колектив медуніверситету оголосили безстроковий страйк, а МОЗ України закликало не піддаватися на провокації та не зривати навчальний процес.

Повʼязані теми:

Наступна публікація