Одній з потерпілих у ДТП курсанток можуть ампутувати другу ногу: родичі розповіли про її стан

Одній з потерпілих у ДТП курсанток можуть ампутувати другу ногу: родичі розповіли про її стан

Фото: ТСН

Усіх трьох дівчат під свій патронат взяла військово-медична академія

Другу добу в реанімації медики намагаються врятувати ногу постраждалої у ДТП курсантки - 23-річної Олександри Гуй. Чи вдасться уникнути вже другої ампутації, досі невідомо. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Внаслідок аварії, яка сталася у Києві на території військового коледжу, всього постраждали троє дівчат-курсанток. Двох інших потерпілих від наїзду п'яного майора медики уже перевели до палати, а ось чи врятують другу ногу Олександри, лікарі не певні. 

"У неї дуже пошкоджена нога, кровопостачання поки є, але треба стежити за організмом, щоб не було запалення", - повідомила волонтерка Наталія Воронкова. 

Дві інші курсантки у важкому, але стабільному стані вже у звичайних палатах. Галина має численні переломи, Тетяна теж втратила ногу. Події вівторка, кажуть близькі, обидві памятають. 

"Її (дівчину- ред.) привезли до палати, вона розповіла, що була одна спроба наїхати на цих дітей. Вони відскочили. Потім була друга спроба, а третього разу все вийшло", - розповіла матір потерпілої Людмила Ніколаєва.

Троє - випускниці медичних вишів, склали іспити до Військово медичної академії. А в день трагедії саме мали б отримати військову форму. Коли водій на "Пріусі" на повній швидкості притиснув їх до сходів. Алкотест показав, що чоловік випив щонайменше пляшку горілки. Було показано 2,8 проміле алкоголю. 

П`яним водієм виявився 46-річний майор Володимир Холодний. Кілька днів тому його взяли на службу в цю академію. Потерпілі стверджують, що у вівторок він з колегами святкував нову посаду.

"Офіцер має бути прикладом. А цей був в нетверезому стані на службі. це не дозволяють особи рядово складу. а це сам офіцер! Як таке може бути?", - заявив брат постраждалої Серафим Кудрич.  

Запобіжний захід чоловікові обирали до пізнього вечора. Адвокат просив відправити Холодного під домашній арешт. Мовляв, у підозрюваного двоє неповнолітніх дітей і він єдиний годувальник родини. Суд вирішив, що щонайменше два місяці офіцер проведе за ґратами на гауптвахті. Винуватець ДТП кається і заявляє, що готовий матеріально допомагати родинам постраждалих.

"Я повністю визнаю свою провину, готовий понести покарання, я хочу перепросити перед потерпілими, перед їхніми родинами за мій ганебний вчинок. Я хочу надати їм посильну матеріальну допомогу, вони можуть мені вибачити, а можуть ні, але я все зроблю щоб спокутувати свою провину", - звернувся Холодний. 

"Людина погубила мрії нашої доньки. Якщо буде ампутація другої ноги, ми не переживемо цього!", - каже матір Олександри. 

Військово-медична академія, вже заявила про те, що бере під патронат трьох курсанток. Паралельно з лікуванням дівчата будуть вчитись, а після зможуть самостійно вибрати, де працювати. 

"Людина погубила мрії нашої доньки": ТСН поспілкувалася з родичами потерпілих курсанток

"Людина погубила мрії нашої доньки": ТСН поспілкувалася з родичами потерпілих курсанток

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація