Очевидці назвали ймовірну причину великої пожежі на Хрещатику

Очевидці назвали ймовірну причину великої пожежі на Хрещатику

Фото: ТСН.ua

Сусіди згорілого будинку кажуть про будівельників, які працювали там, звідки поширився вогонь.

У Києві вже порівнюють пожежу в будівлі між Центральним універмагом та Печерським судом із палаючим Будинком профспілок на Майдані під час Революції Гідності. Очевидці говорять про те, що настільки масштабного вогню в центрі столиці не було саме відтоді, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Майже вщент вигоріли два поверхи та дах старої будівлі на Хрещатику – це понад тисячу квадратних метрів. На момент гасіння полум'я тут працювало більш як 20 одиниць спецтехніки та понад сотня рятувальників. Пожежі одразу надали високий, другий ступінь важкості.

Київ зупинився в заторах через пожежу будівлі на Хрещатику

Київ зупинився в заторах через пожежу будівлі на Хрещатику

Гасінню вогню заважали вік та конструкція будівлі, бо по старих дерев'яних перекриттях вогонь розповсюджувався дуже швидко. Не давав гасити полум'я і величезний банер на фасаді будівлі. Про ймовірні причини займання пожежники поки що не повідомляють, але мешканці сусіднього будинку кажуть, що на місці НП працювали будівельники, тож могло спалахнути через порушення правил техніки безпеки.

На місце пригоди прибуло більше десятка карет швидкої. За словами рятувальників, ніхто не постраждав. Натомість місто вже відчуло на собі наслідки – рух транспорту Хрещатиком перекрито, в центрі утворилися затори, а на місці події виник великий натовп охочих подивитися на боротьбу з вогнем. Пожежники наразі говорять про те, що полум'я вдалося локалізувати.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація