Очеплення навколо лікарні і металева кулька в мозку: стан постраждалих у київському теракті важкий

Очеплення навколо лікарні і металева кулька в мозку: стан постраждалих у київському теракті важкий

Фото: УНІАН

Лікарі розповіли, наскільки загрозливим є стан потерпілих.

Стан трьох постраждалих у вчорашньому вибуху в Києві важкий, але стабільний. Постраждалі політолог Віталій Бала і випадкова жінка перебувають у державних лікарнях, а нардеп Ігор Мосійчук лікується у приватній клініці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одразу після вибуху політолога Балу та ще одного чоловіка привезли до 17-ї міської лікарні на Печерську. Стан другого був дуже важким. «Його рятували всіма можливими сучасними засобами, я вам можу гарантувати. Але не завжди, на жаль, вдається лікарям побороти такі травми», - каже завідувач відділення політравми Дмитро Мясніков.

Лікарі розповіли про стан постраждалих від вибуху поблизу телеканалу "Еспересо"

Лікарі розповіли про стан постраждалих від вибуху поблизу телеканалу "Еспересо"

Загиблим виявився 36-річний Михайло Мормуль, колишній співробітник МВС. Після звільнення з міністерства він працював приватним юристом і жив у будинку, де розташований телеканал «Еспресо». Політолог Віталій Бала був із Мосійчуком гостем студії. За свідченням його коллег, у нього пошкоджені легені й печінка. Конкретний діагноз родичі тримають у таємниці. «Стан стабільний важкий. Родичі в письмовому вигляді категорично заборонили надавати будь-яку інформацію щодо стан потерпілого», - пояснив лікар.

Нардепа Ігоря Мосійчука до приватної клініки одразу повіз його водій – там постраждалого оперували близько трьох годин і витягли багато осколків. Медики кажуть, що стан політика важкий, і за кілька тижнів знову мають оперувати. «Більш постраждали кінцівки, м’які тканини, перелом кістки відкритий, дуже велика рана правого стегна. Є поранення потиличної частини – м’які тканини, не головний мозок», - пояснив завідувач стаціонару Ігор Конівець. Вночі приватна клініка, де лежить народний депутат, була оточена правоохоронцями. Над ранок очеплення зняли, але біля палати чергують співробітники СБУ.

Тим часом перехожу після вибуху на Солом’янці відвезли до лікарні швидкої допомоги, у неї тяжкі поранення голови. «Поранення голови з пошкодженням кісток, оболонок і речовини мозку. Знадобилася тривала складна нейрохірургічна операція», - розповів завідувач відділення реанімації лікарні швидкої допомоги Ігор Малиш. Медики витягли з голови металеву кульку – вона була просто в мозку. Нині 56-річна Надія Тарасенко при тямі, але її залишають у реанімації. 

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація