Вбивство журналіста Веремія. Суд змінив обвинуваченому Крисіну умовний термін на 5 років в'язниці

Вбивство журналіста Веремія. Суд змінив обвинуваченому Крисіну умовний термін на 5 років в'язниці

Фото: УНІАН

Попередній суд призначив чотири роки умовно.

Юрію Крисіну, якого звинувачують у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану, змінили вирок. Попередній вирок - чотири роки умовно. Тепер справу переглянули й дали п'ять років в'язниці.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, передає "Громадське".

Сам Крисін у суді визнав свою провину й просив залишити в силі вирок першої інстанції — Шевченківського суду — про умовне засудження.

Прокурори в справі повідомили, що під час винесення вироку в Шевченківському суді Києва суддя Олег Лінник не врахував дві обставини: свідчення іншого обвинуваченого Сергія Чемеса, котрий повідомив, що Юрій Крисін після вчинення злочину проти Веремія приносив йому на зберігання зброю "Форт-12" та гвинтівку "Мосіна", яку згодом забрав. Прокурори зазначили, що ці факти свідчать про подовження злочинної діяльності чоловіка після лютого 2014-го.

Слідство нагадало, що Крисін у 2015-2016 роках був фігурантом кримінальних проваджень за статтями хуліганство та незаконне зберігання зброї. Також слідство встановило, що Крисін свідомо схиляв до неправдивих свідчень інших фігурантів справи: Павла Бялая, Сергія Чемеса, Віталія Чередника.

На думку прокуратури, норма "сприяння слідству" не може застосовуватися у кримінальному провадженні. Також не може бути застосована стаття 75 Кримінального кодексу —звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Нагадаємо, журналіста В’ячеслава Веремія вбили в ніч проти 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві, у період Євромайдану. Крисін визнав свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в Інтернеті.

Крисін став фігурантом й інших справ. Зокрема, справи про напад на автозаправну станцію "Народна АЗС" у Києві в районі аеропорту "Жуляни" 5 травня 2016 року.

Ватажка "тітушок" Крисіна активісти навідали у лікарні із зеленкою та траурними стрічками

Ватажка "тітушок" Крисіна активісти навідали у лікарні із зеленкою та траурними стрічками

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація