Обміняли купюри: у Києві дві шахрайки видурили у 72-річного киянина 3 тисячі доларів

Поліція встигла затримати шахрайок та вилучити у них гроші, які належали пенсіонеру.

Спецпризначенці затримали двох жінок, які ошукали пенсіонера у Шевченківському районі столиці.

Шахрайки зайшли до помешкання чоловіка та під приводом "обміну старих грошей на нові" видурили в нього 3 тисячі доларів США. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"До чергової частини Шевченківського управління поліції звернувся 72-річний пенсіонер та повідомив, що невідомі жінки видурили в нього велику суму заощаджень. Оперативний черговий негайно направив на місце скоєння злочину слідчо-оперативну групу та надав інформацію про злочин поліцейським нарядам", - йдеться у повідомленні поліції.

Як розповів начальник слідчого відділу Шевченківського управління поліції Олександр Богатирчук, по прибуттю на місце скоєння злочину правоохоронці проглянули записи з камер відеоспостереження та встановили, що ймовірні зловмисниці вийшли з під’їзду, а потім сіли до автомобілю темно-синього кольору та поїхали у невідомому напрямку.

"Одразу по місту Києву була введена спеціальна поліцейська операція. Вже за декілька хвилин розшукуваний автомобіль наряд полку поліції особливого позначення №2 виявив та зупинив у Печерському районі столиці. Ми встановили, що спільниці представились співробітниками пенсійного фонду, а після запропонували дідусю обмін старих банкнот на нові", - розказав Богатирчук.

Слідчі Шевченківського управління поліції під час огляду автівки виявили та вилучили 3 тисячі доларів США – гроші, які видурили жінки у потерпілого.

Двох одеситок, 1992 та 1982 років народження, затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Затриманим уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Найближчим часом суд обиратиме їм запобіжний захід.

Фігуранткам загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Києві дві шахрайки назвалися працівницями соцзахисту і забрали у 83-річної киянки усі її заощадження – 92 тисячі гривень. А старенька, щоб віддячити за турботу, ще й пригостила зловмисниць яблуками. Після цього у жінки стався серцевий напад. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація