Новорічна ніч для поліції та ДСНС: як святкували ті, хто забезпечував спокій столиці

Новорічна ніч для поліції та ДСНС: як святкували ті, хто забезпечував спокій столиці

Фото: facebook.com/Патрульна-поліція-України

Оперативні служби зустріли свято на робочих чергуваннях.

Не святкували, а пильнували – в новорічну ніч патрулювати вулиці вивели додаткові екіпажі поліції. Не сиділи вдома і рятувальники, які тепер із задоволенням звітують, що  минулося без великих пожеж, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Шевченківський райвідділ поліції, чергова частина. Кілька годин до Нового року, а виклики не припиняються. Більшість не підтверджуються, тож чергові готуються до святкування – щоправда, стіл лише солодкий. "Ми собі купили тортик медовий, чайник є – кава, чай", - каже оперативний черговий Олег Катрага. Новий рік просто у машині – так його вперше зустрічатимуть патрульні Яна і Вадим: "Є у нас пару цукерочок, і все. Це, щоб з голоду не померти вночі".

Новорічне патрулювання: як минула святкова ніч для поліції та ДСНС

Новорічне патрулювання: як минула святкова ніч для поліції та ДСНС

У рятувальників усе за графіком – Новий рік відсвяткували під час вечері, о сьомій. "Поставили олів’є, картоплю, огірочки, биточки", - каже заступник керівника ДПРЧ №18 Валентин Дробот. Замість алкоголю був лимонад, настрій це не зіпсувало. До Нового року залишається декілька хвилин, рятувальники слухають промову президента, а рівно опівночі по черзі запалюють бенгальські вогні.

Про пожежну безпеку не забувають – тушать вогні в пляшці з водою. Далі співають Гімн і йдуть відпочивати, але не надовго. Трохи більше ніж за годину – перший виклик, горить квартира. На місці рятувальників зустрічають очевидці – виявилося, що у квартирі зайнялася розетка, вогонь миттю перекинувся на диван. Господар устиг його викинути на вулицю. "Наша допомога, можна сказати, не знадобилася", - констатував працівник ДСНС.

Тим часом у патрульних виклик за викликом. Печерський район – один із найпрестижніших у столиці. І саме тут сталася бійка консьєржів. Вони коллеги, працюють у сусідніх під'їздах і святкували разом – на робочому місті. Що сталося – пам'ятають погано, пояснюють заплутано. Обидва плачуть – це наслідки використання газового балончика.  "За руку взяв і кинув на асфальт, він тікав від мене. Ногами бив", - каже один із них. Потерпілого забирає швидка, копи тим часом прямують на новий виклик. За ніч вони виїжджали і на крадіжки, і на бійки, але ця новорічна ніч все ж була порівняно спокійною.

Кореспондент ТСН Святослав Родюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація