У Києві вперше змінюють формат новорічної ялинки: якою буде головна красуня країни

У Києві вперше змінюють формат новорічної ялинки: якою буде головна красуня країни

Фото: УНІАН

Новий рік і Різдво в Києві будуть святкувати з дотриманням карантину.

Новий рік і Різдво у Києві цьогоріч через пандемію коронавірусу святкуватимуть в карантинних умовах. Не буде фудкортів, концертів й інших масових гулянь. Натомість центром столиці прокладуть великий різдвяний новорічний маршрут та встановлять три ялинки, яка на Софійській площі буде штучною.

Про це повідомили у КМДА під час брифінгу 4 грудня.

Зі слів директорки Департаменту культури Діани Попової, влада Києва відмовилася від гулянь за прикладом європейських країн. У КМДА наголосили, що "переробили свою філософію святкувань", зважаючи на сучасні реалії.

Організатори запевнили, що на всіх локаціях на новому маршруті у 8 км буде дотримано дистанції. Крім того, завдяки маршруту, люди не стоятимуть на місті і будуть постійно в русі.

"Ми знаємо, що багато європейських країн не святкують в такому об’ємному масштабі, як щорічно, Різдво та Новий рік. Всі відмовляються від традиційних різдвяних ярмарків, від традиційних концертів і шоу-програм, на які звичайно чекають всі діти і всі містяни. І так само Київ не залишається осторонь", - сказала Діана Попова.

Зі слів посадовиці, до свят у Києві встановлять три ялинки: головну ялинку країни на Софійській площі, головну ялинку міста біля Арки дружби народів, центральну ялинку Подолу на Контрактовій площі.

"Цьогоріч у нас абсолютно інший формат до ялинки. Ялинка буде штучною, тому що дійсно цей рік незвичайний... Тому що ми зробили абсолютно незвичну для нас ялинку, оформили її незвично, але сподіваємося, що це принесе нам щастя і казку в наступному році", - сказала Попова.

Водночас через пандемію коронавірусу у 2020 році засвічення головної ялинки країни відбудеться без традиційного параду.  Трансляцію будуть вести наживо онлайн. Святкове засвічення ялинок традиційно відбудеться 19 грудня о 19:00, у день Святого Миколая.

Нагадаємо, тематикою цьогорічного Нового року обрали Казковий ліс. Новий новорічний маршрут, який створять замість традиційної зони на Софійській площі, протягнеться від Арки дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк "Володимирська гірка", Алею художників, Андріївський узвіз та до Контрактової площі.

На кожній із локацій будуть зони для розваг (ковзанка, 20-метрове оглядове колесо та льодова гірка), а на маршруті розмістять світлові та арт-інсталяції новорічної і різдвяної тематики, можна буде придбати сувеніри та випити гарячого чаю чи кави.

Раніше ми писали про найкращі місця Карпат для зустрічі Нового 2021 року

Ялинка в капелюсі: у центрі Києва монтують головне дерево країни

Ялинка в капелюсі: у центрі Києва монтують головне дерево країни

Повʼязані теми:

Наступна публікація