Нормального життя вже не буде: лікарі рятують 13-річного зачепера, якого вдарило струмом на Дарниці

Нормального життя вже не буде: лікарі рятують 13-річного зачепера, якого вдарило струмом на Дарниці

Медики кажуть, що подібні травми скалічують на все життя або й стають причиною смерті.

У Києві лікарі рятують 13-річного школяра, котрий напередодні виліз на дах електрички і дістав удар струмом. Його тіло пропустило напругу в 27 тисяч вольт, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося на вокзалі в Дарниці, після удару підліток упав із 5-тиметрової висоти на перрон. Медики вже кілька діб борються за життя школяра та кажуть, що шансів повернутися до звичного життя після такої травми немає, адже струм проходить по всіх судинах і органах, а найбільше вражає мозок. "Отримав надважку електротравму, 50% поверхні тіла, падіння з висоти", - розповів заступник головного лікаря другої міської лікарні Сергій Стаскевич.

В Україні щороку зростає кількість "зачеперів", які отримують інвалідність на все життя

В Україні щороку зростає кількість "зачеперів", які отримують інвалідність на все життя

В "Укрзалізниці" зізнаються, що за неповні півроку через небезпечні забави на дахах потягів травмувалися 12 і ще 2 осіб загинули.  "Один може получити тисячу лайків за те, що проїхався, а інший кількадесят вінків на цвинтар", - розповів керівник департаменту охорони праці на підприємстві Валерій Сусленко. Залізничники визнають, що з тими, хто вилазить на поїзди, нічого не можуть удяіти, адже машиністи їх не бачать, а коли помічають чергові станцій – підлітки хутко тікають.

Іноді дітей устигають сфотографувати пасажири – від голів до дроту лічені сантиметри. Фахівці кажуть, що лишитися цілими в таких умовах майже диво, бо в контактній мережі по Києву 27,5 кіловольт, і напруга діє не лише при торканні, а може пробити дугою. У поліції підтверджують, що травмування 13-річного підлітка через недогляд батьків – це не єдиний випадок, буквально напередодні струмом на даху потяга вдарило дорослого 27-річного чоловіка, але рятувати його було вже марно.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація