Невідомі розпорошили газ у приміщенні Київської Патріархії УПЦ КП

Невідомі розпорошили газ у приміщенні Київської Патріархії УПЦ КП

Фото: УНІАН

Поліція вже розшукує зловмисників.

25 травня в приміщенні Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), що на вул. Пушкінській у Києві, двоє невідомих розпилили сльозогінний газ, повідомляється на сайті патріархату.

Під час інциденту постраждала одна з черниць, яка саме перебувала всередині.

"25 травня 2018 р. ввечері у приміщенні Київської Патріархії стався хуліганський інцидент. Двоє невідомих розпорошили сльозогінний газ, від чого постраждала економ Патріархії монахиня Варвара. Своїх дій нападники ніяк не пояснювали", - йдеться у повідомленні.

Невідомі втекли, але їхнім розшуком вже займається поліція. 

Як зазначається, інцидент може бути викликаний бажанням загострити ситуацію в суспільстві та в церковному середовищі в умовах очікування рішення Вселенського Патріарха щодо видання Томосу про автокефалію Церкви в Україні.

Нагадаємо, Петро Порошенко офіційно прийняв звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо автокефалії від Предстоятелів православних церков України. Так, звернення передали Патріарх Філарет та Митрополит Макарій з підписами усіх архієреїв УПЦ Київського Патріархату та УАПЦ.

Тим часом в УПЦ Московського патріархату ідею про автокефалію не підтримуюють. Мовляв, їм достатньо бути підпорядкованими Москві. 

22 квітня стало відомо, що Вселенський Патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві. 

У ВР назріває релігійний скандал через храм Московського патріархату

У ВР назріває релігійний скандал через храм Московського патріархату

Повʼязані теми:

Наступна публікація