"Неприпустима ситуація": у Зеленського розкритикували владу Києва за провал зі спецперепустками на транспорт

"Неприпустима ситуація": у Зеленського розкритикували владу Києва за провал зі спецперепустками на транспорт

Фото: Сайт президента України

У президента вважають, що забезпечення киян спецперепустками є відповідальністю влади міста.

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що влада Києва не виконала належним чином завдання щодо надання спецперепусток для проїзду в громадському транспорті на період локдауну. Міську владу закликали терміново виправити ситцацію.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

"Друк спецперепусток, організація їхньої видачі та забезпечення спецперепустками всіх працівників підприємств критичної інфраструктури є відповідальністю влади міста Києва.

Змушені констатувати, що це завдання не було виконане належним чином. З відповідних звітів та численних повідомлень бачимо, що без спецперепусток залишилася, серед іншого, і частина медичних працівників. Вважаємо таку ситуацію неприпустимою.

Наголошуємо, що влада Києва має терміново виправити ситуацію, що склалася, забезпечивши мешканців міста згідно зі встановленим порядком спецперепустками для користування громадським транспортом. Має бути забезпечена й достатня кількість одиниць транспорту на маршрутах для перевезення.

Закликаємо представників міської влади також довести до відома керівників підприємств та організацій у місті Києві, які можуть бути переведені на дистанційний режим роботи, про необхідність забезпечити такий режим для своїх працівників", - наголосили в Офісі президента.

Нагадаємо:

  • Нагадаємо, від 5 квітня у Києві діють суворі карантинні обмеження, зокрема у транспорт пускають лише за наявності спецперепустки. У столиці утворився транспортний колапс.
  • У Мережі напередодні локдауну почали оголошення про продаж спецперепусток для проїзду у транспорті. Детально про те, як журналісти спробували зв'язатися із продавцем в одній із таких спільнот, розпитати, де він взяв ці квитки і придбати, читайте в ексклюзивному матеріалі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація