Небо над Києвом осяяли промені світла на згадку про героїв Небесної сотні

Небо над Києвом осяяли промені світла на згадку про героїв Небесної сотні

Українці моляться за душі загиблих, вшановують пам’ять майданівців квітами та свічками.

Цього вечора на Майдані Незалежності запалили промені світла, які символізують душі померлих героїв Небесної сотні. Потік людей на місця загибелі майданівців протягом 20 лютого був нескінченним, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Порахувати кількість людей неможливо, оскільки постійно приходять нові, хтось іде. Вечором кількість людей на Інститутській збільшилася, бо кияни після роботи, перше ніж їхати додому, йдуть віддати шану полеглим за волю України активістам.

На Майдані Незалежності запалили 107 променів світла, які символізують душі Героїв Небесної сотні

На Майдані Незалежності запалили 107 променів світла, які символізують душі Героїв Небесної сотні

107 променів, які прожектори спрямовують у небо, символізують душі людей, які поклали своє життя заради майбутнього країни п’ять років тому під час подій Революції гідності. Учасники вшанування вважають, що вона триває, адже свою гідність і своє право на незалежність українцям тепер доводиться захищати не на Майдані, а в неоголошеній війні з Росією, котра підтримувала режим Януковича і намагалася його руками перекрити Україні шлях до Європи.

Як повідомлялося, в Україні вшановують пам'ять загиблих під час Революції гідності активістів. До алеї Небесної сотні, де розташований меморіал героїв, люди йдуть нескінченним потоком. Події 20 лютого 2014 року називають найтрагічнішими в історії сучасної України. Того ранку на вулиці Інститутській снайпери впродовж трьох годин розстрілювали майданівців. Ті, хто були на Майдані Незалежності того дня, пригадують моторошні події і діляться власними історіями.

Окрім того, цього дня Кабінет міністрів України вирішив підтримати родини героїв Небесної сотні, забезпечивши їх житлом. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду. Також сьогодні стало відомо про те, що чинний президент України Петро Порошенко допомагав пораненим на Євромайдані. Відео після п'яти років було опубліковане на Youtube-каналі "Алекс N". Події на відео відбуваються зранку 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація