Не допускають до об’єктів: групи дезінфекторів просять долучити до них поліцію, щоб пришвидшити обробку під’їздів

Не допускають до об’єктів: групи дезінфекторів просять долучити до них поліцію, щоб пришвидшити обробку під’їздів

Час, коли їм доводиться чекати дозволу приступити до роботи, інколи переВищує час самої роботи.

Скандали і довгі очікування чекають на мобільні групи дезінфекторів, коли вони приїздіть до багатоповерхівок, де живуть ті у кого підтверджуються коронарус, йдеться в ТСН.12.00.

Якщо у вашого сусіда виявили коронавірус, то ваш поверх має додатково продезінфікувати спеціальна мобільна група. Обробці також підлягають і поверх, що нижче, і той, що вище. Викликати цю бригаду  самостійно не треба, за інструкцією вони мають приїхати самі.

Зазвичай це трійко рятувальників - офіційно звуться "мобільна група". Вони виїжджають дезінфікувати лишень ті будинки, де офіційно виявлені хворі на коронавірус. Адреси надсилає лабораторний центр при МОЗ -  міській адміністрації, де вже складають списки по районах.

До одного з під'їздів у Києві групу не допускає консьєржка, бо в  неї своя інструкція. «Хто вас викликав, це не узгоджено. Це треба узгодити з ОСББ», - каже жінка.

Рятувальники, у яких ще цілий список об'єктів, що їх слід оперативно продезінфікувати, намагаються додзвонитися до керівниці консьєржки, яка б дозволила зайти у під'їзд, але у неї весь час зайнято.

Згідно з правилами боротьби з коронавірусом - комунальники щодня мають обробляти під'їзди, ліфти та сходи в усіх житлових будинках. За інструкцією мобільна група має додатково обробити територію. У квартири не заходять. Співмешканці хворого - є контактними особами і повинні самоізолюватися. Сусіди на поверсі не входять до переліку контактних, тому на них обмеження не поширюються, але вони мають стежити за своїм здоров'ям і зберігати спокій.

На захист рятувальників, яких не пускає консьєржка, прийшли мешканці під"їзду. Вони, щоправда, здивовані, що мобільна група прибула так пізно. Переполох тут був ще минулого тижня. Мобільна група на порозі чекала хвилин з 20, допоки їх впустили всередину. Приступили до обробки, але тут уже спокою не дає голова ОСББ, до якої спочатку не могли додзвонитися, тепер вона сама щохвилини надзвонює і просить попшикати ще й інші підїзди, паркінг і ще багато чого. 

На дезінфекцію мобільна група витратила менше часу, аніж стояла під під'їздом. Через простій до інших будинків тепер прибудуть із запізненням. Уже й мали декілька випадків, коли до об'єкта їх узагалі не впустили. Міркують, якби у склад групи включили поліцейських, врегульовувати такі питання було б простіше. 

Кореспондент Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація