Не було свідків: справу плавця, який намагався доплисти до Гідропарку, повернули копам

Не було свідків: справу плавця, який намагався доплисти до Гідропарку, повернули копам

Поліція склала протокол про затримання з порушеннями.

Дніпровський суд Києва повернув поліцейським адмінпротокол на Валентина Бур’янова, якого поліція затримала у столичному Гідропарку під час спроби проникнути до закритої карантином зони вплав.

Як пише "Судовий репортер", суддя під час розгляду адмінпротоколу помітив ряд порушень. У протоколі не значились свідки та поняті – замість них були прочерки, так само як і на місцях для підписів цих обов’язкових учасників протоколювання правопорушення. Також зазначив, що в протоколі зазначається, що шкоди цим порушенням не завдано.

"Вимоги до протоколу визначені чітко кодексом. З протоколу бачу, що нема свідків. В Гідропарку серед білого дня не було жодного свідка?!. Не можу порушувати закони і розглядати те, чого нема взагалі тут!", – обурився суддя Дзюба.

Протокол повернули поліції на доопрацювання.

Як відомо, за порушення карантину загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень, однак Валентин впевнений, що порушувався не карантин, а його законні права.

"Звичайно, я можу почекати кілька тижнів і не покачатись. Звичайно, я розумів, що коли перепливу, мені не дадуть тренуватись. Це було демонстративно, таким чином я хотів показати, що не дозволю віднімати мої невід’ємні права", - пояснював свій вчинок хлопець журналістам.

Порушив правила карантину: у столичному Гідропарку хлопець плавав у Дніпрі

Порушив правила карантину: у столичному Гідропарку хлопець плавав у Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація